Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promet traktora
  • 23.06.2016. 10:30

Pojačana akcija nadzora nad traktorima!

Prije nekoliko dana su djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske proveli preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor traktora i drugih poljoprivrednih strojeva u prometu koju su u Brestovcu popratili i lokalni mediji.

  • 6.265
  • 313
  • 0

Prije nekoliko dana su djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske proveli preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor traktora i drugih poljoprivrednih strojeva u prometu koju su u Brestovcu popratili i lokalni mediji.

Traktori i drugi poljoprivredni strojevi stalni su sudionici u prometu koji sudjeluju i imaju učešće u prometnim nesrećama koje ponekad završavaju kako tragično tako sa teškim ozljeđivanjem.

Kazne za tehnički neispravna vozila

"Ako promatramo pogreške koje čine vozači traktora koje su onda i uzrok prometnih nesreća, najčešće je riječ o nepropisnom skretanju, oduzimanju prednosti prolaska, nepropisnom prijevozu osoba i tereta na traktoru odnosno na prikolicama. Najčešći prometni prekršaji su tehnički neispravni i neregistrirani traktorima te upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola", rekla je Ivana Radić, glasnogovornica PU Požeško-slavonske i dodala da je kazna za tehnički neispravno vozilo tisuću kuna, a za manje tehničke neispravnosti poput neispravne prometne signalizacije kazna iznosi 700 kuna.

Vozači traktora su upoznati da trebaju očistiti blato sa guma kada se s polja uključuju u promet na glavne prometnice što rijetko čine, a zbog čega u nekim slučjevima dolazi i do prometnih nesreće. Za takve prekršaje propisana je kazna tisuću kuna, što nije mali iznos radi nekoliko minuta dodatnog posla.

Provjerava se teret, gume i alkoholiziranost

"Kod provjeravanja traktora uvijek prvo provjerimo identitet vozača, zatim vozilo i da li svi podaci odgovaraju onima upisanim u prometnoj dozvoli, također provjeravamo teret koji traktor prevozi, gume i alkoholiziranost vozača, u zadnjih nekoliko godina traktoristi su postali svjesni koliko je važno imati ispravan i registriran traktor tako da u posljednjih nekoliko godina ima puno više registriranih nego ne registriranih traktora", rekao je viši policijski narednik Ivan Bogović.

Prilikom nadzora policijski su službenici nadzirali Ivana Franića iz Deževaca koji je rekao kako mu je traktor tehnički ispravan i da ima svu potrebnu dokumentaciju te da je prije nekoliko dana traktor registrirao.

"Pokušavam traktor održavati koliko je god to moguće, mora sve biti po zakonu, ali nije to tako jednostavno, stalno je u šumi i uvijek se nešto može pokvariti", dodao je Ivan Franić.

Autor: Dražen Krstanović


Izvori

Požega-EU

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.