Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eksploatacija ugljikovodika u Jadranu
  • 01.06.2015. 08:30

Peticija: Reci NE bušenju u Jadranu

Stranka ORaH pokrenula je peticiju za skupljanje potpisa protiv eksploatacije ugljikovodika u Jadranu, a istu će predati Vladi sredinom lipnja

  • 144
  • 6
  • 0

ORaH je nastavio s prikupljanjem potpisa podrške akciji koju organizira na državnom nivou pod nazivom "Reci NE bušenju u Jadranu, reci DA održivom razvoju Hrvatske".

Gradska organizacija Osijek pridružila se nacionalnoj kampanji ORaH-a kojom se traži od Vlade RH poništiti dodijeljene dozvole za istraživanje i ekspoataciju ugljikovodika u Jadranu, da izradi Strategiju upravljanja morskim okolišem i obalnim područjem te omogući građanima RH otvoreno i nepristrano izjašnjavanje o budućnosti hrvatskih otoka i priobalja, da poštuje Ustav koji građanima jamči pravo na zdrav okoliš, kao i hrvatske zakone i međunarodne propise i konvencije (Aarhusku konvenciju - pravo na pristup informacijama).

Peticiju će ORaH predati Vladi sredinom lipnja, kada završava istoimena kampanja.

Vijeće Europske zelene stranke donijelo je na sjednici u Zagrebu dvanaest rezolucija, među kojima je izglasana i rezolucija protiv istraživanja i eksploatacije nafte u Jadranu čiji je predlagatelj bila stranka ORaH, zajedno s talijanskom strankom Federacija zelenih.

Rizik prevelik?

Zeleni Europe jasno su se složili da eksploatacija nafte ugrožava čak četvrtinu gospodarskih prihoda Hrvatske i da je rizik jednostavno prevelik. Europski zeleni ovom rezolucijom vršit će daljnji pritisak sa ciljem provjere usklađenosti projekta s međunarodnim konvencijama i direktivama Europske unije.

Kampanja se vodi na više razina, a neke od javnih osoba koje podržavaju ovu kampanju su Zdenka Kovačiček, Davorin Bogović, Igor Mešin, Bojan Jambrošić, Judita Franković, Davor Gobac, Goran Navojec, Vedran Mlikota, Igor Mešin, Alka Vuica, Jurica Pađen, General Woo, Ivana Popović i drugi.

Tajana Maroši


Povezana biljna vrsta

Orah

Orah

Sinonim: Oras | Engleski naziv: Nut | Latinski naziv: Juglans regia L.

Orah (oras) se može saditi u jesen ili u proljeće, no za većinu naših agroklimatskih područja preporuča se jesenska sadnja jer se tako bolje primaju sadnice te je bolji rast u... Više [+]

Tagovi

ORaH Peticija Eksploatacija ugljikovodika Jadran Zeleni Ekologija Održivi razvoj Strategija upravljanja morskim okolišem Pravo na zdrav okološ