Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petar Matijević
  • 24.11.2015. 11:45

Petar Matijević - Srbin sa najviše oranica u RH

Srpski biznismen kupio 1.500 hektara i postao najveći vlasnik zemljišta u Hrvatskoj.

Foto: Subotičke novine
  • 4.893
  • 488
  • 0

Srpski biznismen Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa Matijević kupio je dvije poljoprivredne zadruge u Hrvatskoj u čijem je posjedu 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta.

"Prvi sam srpski biznismen koji je kupio poljoprivredno zemljište u Hrvatskoj i ujedno najveći vlasnik oranica u toj zemlji. Ima hrvatskih kompanija koje obrađuju znatno veće površine, ali ih uzimaju u zakup, nemaju ih u vlasništvu", rekao je Matijević ne želeći se izjasniti o tome koliko ga je ovo preuzimanje koštalo, piše portal Agrosmart.

Vlasnik zadruga Jankovci i Negoslavci u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Kupovinom zadruga Jankovci u Starim Jankovcima i Negoslavci u istoimenom mjestu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Matijević je postao najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj. Uz njive u Starim Jankovcima i Negoslavcima, selu sa većinskim srpskim stanovništvom, kupio je i mehanizaciju i skladišne kapacitete, koji su u sastavu spomenutih zadruga.

Do sada je srpski kapital u Hrvatskoj bio prisutan u manjoj mjeri nego što je hrvatski u Srbiji. Najveći hrvatski biznismen Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, već 10 godina posluje u Srbiji i vlasnik je industrije ulja Dijamant, kompanija Idea, Frikom, Mivela, Merkator-S, Superkartica. U travnju 2015. Dijamant agrar sa 4.500 hektara u proizvodnim centrima Bratstvo, Stajićevo, Rasadnik i Planta od njega je kupio dotični Petar Matijević.

Foto: Subotičke novine


Tagovi

Ivica Todorić Kupnja zemljišta Jankovci Negoslavci Oranice


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.