Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 24.07.2015. 12:00

Općini Sveti Petar u Šumi 2,6 milijuna kuna

U posljednja tri mjeseca u okviru IPARD mjere 301, Agencija za plaćanja isplatila je hrvatskim općinama 25 milijuna kuna.

  • 115
  • 10
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je još jedan projekt iz IPARD programa, ovoga puta za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture, čiji su korisnici jedinice lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi do 10 000 stanovnika. Općini Sveti Petar u Šumi u Istarskoj županiji isplaćeno je 2.654.477,09 kuna za rekonstrukciju javnih lokalnih nerazvrstanih cesta, uključujući pripremne radove, zemljane radove i radove na strukturi površine ceste.

"Novac je iskorišten za rekonstrukciju 11,5 kilometara nerazvrstanih cesta na području Svetog Petra u Šumi. Od toga, 3,7 kilometra je asfaltirano, a ostatak, uglavnom dosadašnjih putova, preuređen u kvalitetne makadamske ceste", ističe općinski načelnik Mario Bratulić.

Asfaltirane su četiri dionice i to Kristani - Vošljak - Kranjci - Kočevari u dužini 1.461 metar, kojima su zaselci Vošljak i Kočevari dobiti pristup asfaltu, zatim dionica Dolčani - Glavica duga 847 metara, Dragovanci - Škaljica u dužini 584 metra te Banovci - Turčinovići - Dragovanci u dužini od 762 metra. Makadam je dobilo pet dionica i to Dolinci (Puris) - Veliki brig (2.792 metra), Dolinci - Ježenj (2.311 metara), Dolčani - Ledine (1.160 metara), Dragovanci - Krči (543 metra) i Juršići - Pamići (988 metara).

U sastavu općine Sv. Petar u Šumi je čak 27 sela i zaselaka.


Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 301 Općina Sv. Petar u Šumi Istarska županija Nerazvrstane ceste Asfaltiranja Makadamske ceste Mario Bratulić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.