Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 04.03.2015. 13:05

Općini Kapela isplaćeno 1,98 milijuna kuna iz IPARD-a

Općini Kapela u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, isplaćeno je 1.983.531,14 kuna za rekonstrukciju lokalne nerazvrstane ceste, uključujući pripremne radove, zemljane radove i radove na konstrukciji cestovne površine.

Foto: Općina Kapela
  • 367
  • 33
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završena ulaganja u sklopu mjere 301 "Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture".

Općini Kapela u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji isplaćeno je tako 1.983.531,14 kuna za rekonstrukciju lokalne nerazvrstane ceste, uključujući pripremne radove, zemljane radove i radove na konstrukciji cestovne površine. Navedenim ulaganjem osigurala se lakša prometna komunikacija te su se uvelike smanjili troškovi održavanja ceste.

Općina Kapela nalazi se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i prostire se na 110 km2. Ima gotovo tri tisuće stanovnika koji žive u 26 naselja naselja raštrkanih po Bilogori. Na njezinu je području 120 kilometara cesta, od čega 29,5 km županijskih, 39 km lokalnih i 51,5 km nerazvrstanih cesta.

"Razina cestovne mreže i ostale infrastrukture ne zadovoljava potrebe stanovništva i time je ograničavajući faktor razvoja Općine Kapela, koja je inače naseljena pretežno staračkim domaćinstvima, a daljnja izgradnja i podizanje razine izgrađenosti infrastrukture ima veliku važnost i težinu i direktno se reflektira na razvoj naselja i općine u cjelini te ostanak mladih na selu, a time i povećanja broja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i privrednih subjekata te njihovih razvojnih kapaciteta. Stoga će nam ova dobivena sredstva itekako dobro doći", ističe općinski načelnik Danijel Kovačec. Većina, od 1.025 kućanstava općine Kapela, bavi se poljoprivredom.

Foto: Općina Kapela


Tagovi

Završna ulaganja Mjera 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture Općini Kapela Bjelovarsko - bilogorskoj županiji Rekonstrukciju ceste Cestovna površina Bilogori 120 kilometara Staračkim domaćinstvima Razvojnih kapaciteta Danijel Kovačec


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.