Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prodaja na tržnicama
  • 11.10.2015. 09:40

Općina Vidovec OPG-ima darovala suncobrane

Općina Vidovec poznata je po proizvodnji raznog povrća, posebno varaždinskoga zelja. Većina tamošnjih poljoprivrednika proizvode prodaje na kućnom pragu ili tržnicama. Stoga im je općina darovala suncobrane, da ih štite od lijepog i lošeg vremena.

Foto: Općina Vidovec
  • 211
  • 34
  • 0

U općini Vidovec u Varaždinskoj županiji traje akcija podjele besplatnih suncobrana koje će obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja te općine, koristiti prilikom prodaje svojih proizvoda uz glavnu cestu kao i za prodaju na tržnicama cijele Hrvatske.

Općina je za 20 tisuća kuna kupila 50 suncobrana zelene boje, sa zaštitnim znakovima općine, Varaždinskim zeljem i Vidovečkim gibanikom, no OPG-i će ih dobiti besplatno. S obzirom da vremenske prilike, zagorske će poljoprivredne proizvođače štititi i od kiše.

Da poljoprivrednici i njihovi proizvodi ne kisnu

Kupnjom suncobrana, općina Vidovec nastoji promovirati poljoprivredu, kao primarnu gospodarsku granu te stvoriti svojevrstan brand. "Pokrenuli smo projekt Vidovec - tu želim živjeti. Želimo promovirati našu općinu kao poljoprivrednu, stoga smo i došli na ideju da pomognemo našim poljoprivrednicima koji proizvode prodaju na kućnom pragu, tako da ti suncobrani budu ujednačeni, da budemo prepoznatljivi po njima. Sada smo nabavili 50-ak, no ukoliko to neće biti dovoljno, naručit ćemo još", kazao je načelnik Bruno Hranić. Inače, ova akcija je i pokrenuta na inicijativu načelnika Hranića i općinskog vijećnika Dubravka Zavrtnika.

Foto: Općina Vidovec


Tagovi

Vidovec Varaždinska županija Suncobrani Poljoprivredna gospodarstva Zelena boja Varaždinsko zelje Vidovečki gibanik Brand Kućni prag Prodaja Tržnice Bruno Hranić Dubravko Zavrtnik


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer