Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krumpir
  • 13.07.2013.

Održani Dani polja krumpira u Hercegovcu

Na OPG Dražena Gelenčira su se okupili proizvođači krumpira iz okolnog kraja, Syngentini stručnjaci predstavili su program zaštite krumpira

  • 635
  • 66
  • 0

U petak, 12.07.2013 Syngenta je organizirala Dan polja krumpira u Hercegovcu na OPG Dražena Gelenčira, s osvrtom na Syngetin program zaštite cime krumpira od štetnih organizama.

Na polju su se okupili proizvođači krumpira iz okolnog kraja kao i članovi savjetodavne službe.

Syngentini stručnjaci i domaćin Dražen Gelenčir, predstavili su Syngentin program zaštite krumpira gdje se na licu mjesta, vrlo uočljivo mogla vidjeti razlika između tretiranog i netretiranog pojasa. Pokus na osjetljivoj sorti Lady Clare pokazao je kako se kvalitetnim programom,ciljanom i pravovremenom zaštitom, postižu odlični rezultati.

U periodu najintenzivnijeg porasta cime primijenjen je nezaobilazni fungicid Ridomil Gold koji prati rast cime, a time osgirurava zaštitu od plamenjače i u najtežim uvjetima.

Kao najjača mjera borbe protiv plamenjače i alternarije, na kojoj se i temeljio ovaj pokus, primijenjena je kombinacija fungicida Revus i Ortiva.

U suzbijanju krumpirove zlatice, Actara se kao i do sada u praksi, pokazala kao najbolje rješenje u vrlo niskoj dozi primjene.

U periodu zatvaranja redova i rasta gomolja,primjenom fungicida Pergado M osigurana je zaštita od plamenjače i u najtežim kišnim uvjetima zbog njegove iznimne otpornosti na ispiranje.

Za zadnja prskanja, što su potvrdili i prisutni proizvđači, fungicid Shirlan najbolji je izbor. Na polju se razvila diskusija i razmjena iskustava te smo se tako uvjerili da večina proizvođača odlično poznaje i redovito primijenjuje kvalitetnu Syngentinu paletu u proizvodnji krumpira.

Syngenta Agro


Tagovi

Dan polja krumpira Hercegovac Cima Plamenjača OPG Dražen Gelenčir


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]