Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ostao bez novca
  • 13.07.2016. 12:00

Odbili mu projekt zbog isteka osobne

Zbog isteka osobne za jedan dan, Filipu Mlinariću Agencija za plaćanja u poljoprivredi odbila je projekt s kojim se prijavio na natječaj iz Mjere 6.

Foto: budabar/Bigstockphoto
  • 5.159
  • 267
  • 0

Filipu Mlinariću, mladom poljoprivredniku iz Kajgane, s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, kako on tvrdi, Agencija za plaćanje u poljoprivredi na jednoj je administrativnoj začkoljici srušila nadu u bolju budućnost na selu, piše glas-slavonije.

Kako im je rekao, javio se na natječaj iz Mjere 6 za mlade poljoprivrednike gdje se mogu ostvariti nepovratne potpore i do 50.000 eura i kako tvrdi projekt mu je bio pozitivno ocijenjen, jer se poslovni plan pokazao održivim i da ima dovoljno sredstava za daljnji razvoj i dohodak gospodarstva.

"Nakon natječaja koji je završio lani u prosincu, neugodno me iznenadila obavijest Agencije za plaćanje da mi je projekt odbijen jer sam na Agronet podignuo osobnu iskaznicu kojoj je 22. prosinca 2015. isteklo njezino važenje, a projekt je potpuno završen i podnesen i uveden u sustav 23. prosinca 2015.", kaže Mlinarić.

Dokumentacija mora biti ispravna i potpuna

Filip Mlinarić obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) preuzeo je od oca, a na natječaj se javio za mlade poljoprivrednike s projektom razvoja govedarske proizvodnje.

Posjeduje, kaže oko 100 ha poljoprivrednih površina koje se vrlo dobro mogu iskoristiti za proizvodnju voluminozne krme i pašnjake te se kroz savjetovanje sa stručnjacima odlučio na uspostavu proizvodnje teladi za tov na pašnjaku.

"Planirao sam sa sredstvima iz Mjere 6 od 50.000 eura kupiti rasplodne junice mesnih pasmina i početi s ovom proizvodnjom. U konačnici planirao sam da farma ima do 100 goveda za proizvodnju teladi, čime bi osigurao kvalitetno radno mjesto na gospodarstvu za sebe i svoju buduću obitelj, jer držim da što se tiče tog tržišta ono je u Hrvatskoj 'gladno' kvalitetne teladi za tov, jer danas uvozimo za tov godišnje oko 50.000 teladi", naglašava Mlinarić.

Iz Agencije za plaćanje su im odgovorili da ako "netko ima neispravan dokument, a što je u ovom slučaju koji se spominje, takav zahtjev se niti ne razmatra. Dokumentacija mora biti ispravna i potpuna", navode iz Agencije te dodaju kako je povećana financijska omotnica za Mjeru 6 da što više mladih dobije sredstva za razvoj svojih gospodarstava.

Foto: budabar/Bigstockphoto


Tagovi

Filip Mlinarić Odbijen projekt Mladi poljoprivrednik Istekla osobna


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]