Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program ruralnog razvoja
  • 30.01.2015. 15:08

Objavljeni natječaji za Podmjere 4.1. i 4.2.!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju s današnjim je danom objavila natječaje u Narodnim novinama za Podmjere 4.1. i 4.2. Programa ruralnog razvoja!

  • 1.936
  • 112
  • 0

Ministar Tihomir Jakovina održao je danas, 30. siječnja 2015. godine u Ministarstvu poljoprivrede, konferenciju za medije povodom raspisivanja natječaja za Podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda Mjere 4 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

"Raspisivanjem ovih mjera kreće novi investicijski ciklus u poljoprivredi koji smo dugo najavljivali i za njega se spremali. Njima smo dokazali da Program za ruralni razvoj ne kasni niti smo izgubili novac. Naprotiv, dokazuje kako smo pripremili natječaj tako da što više projekata bude prijavljeno i to projekata koji će potaknuti povećanje proizvodnje, prerade, izgradnju pogona, skladišta, svega onoga što nam nedostaje da budemo konkurentni. Ono što je najvažnije, ovi će projekti pokrenuti novo zapošljavanje", istaknuo je ministar Jakovina.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju s današnjim je danom objavila natječaje u Narodnim novinama za podmjere potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda:

Podmjera 4.1. - Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva sastoji se od tri tipa operacija: restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva i korištenje obnovljivih izvora energije (OIE).

Podmjera 4.2. - Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, sastoji se od dvije operacije - povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima i korištenje OIE.

"Za objavljene natječaje na raspolaganju je sveukupno 640 milijuna kuna. Program za ruralni razvoj je spreman, svi pristigli komentari iskomunicirani su s Komisijom te vrlo brzo očekujemo njegovo usvajanje. Usprkos svim kritikama i dezinformacijama, sigurno tvrdim da će Hrvatska imati odličan Program sa 16 mjera kroz koje će poljoprivrednicima na raspolaganju biti 332 milijuna eura godišnje, odnosno 2,4 milijarde eura do 2020. godine", naglasio je Jakovina.

Izvor: Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede


Tagovi

Tihomir Jakovina Ministarstvo poljoprivrede Ruralni razvoj Mjera 4 Podmjera 4.1. Podmjera 4.1. Financiranje poljoprivrede Nabava mehanizacije Davorka Hajduković

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]