Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podmjera 4.1.
  • 30.10.2015. 13:55

Natječaj za ulaganja u zbrinjavanje gnojiva!

Fizičke i pravne osobe mogu se prijaviti na ovaj natječaj koji se odnosi na zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva s ciljem smanjenja štetnog utjecaja na okoliš, do 30. prosinca 2015.

Foto: depositphotos.com, Stocksolutions
  • 1.653
  • 159
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila natječaj za provedbu podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, provedba operacije 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš.

Strojevi i oprema nabavljena na leasing

Korisnici mogu sve fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, bez obzira na ekonomsku veličinu, a prihvatljivi materijalni troškovi za sufinanciranje su ulaganja u građenje skladišnih kapaciteta za stajski gnoj i digestate, uključujući i opremu za rukovanje i korištenje stajskog gnoja i digestata, za vlastite potrebe, od minimalno 70% te ulaganje u poboljšanje učinkovitosti korištenja gnojiva i to strojeve i opremu za utovar, transport i primjenu gnojiva, mineralnog i organskog, također za vlastite potrebe i za minimalno 70%.

Prihvatljiv trošak za sufinanciranje je i stjecanje objekata, strojeva i opreme kroz financijski leasing, do iznosa tržišne vrijednosti imovine. Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u do 30. prosinca 2015., a detalje možete pronaći ovdje.

Natječaj za operaciju 4.2.1. odgođen do daljnjega

Iz Agencije za plaćanja, također obavještavaju potencijalne korisnike kako se natječaj za operaciju 4.2.1. odgađa do daljnjega, budući da je potrebno obaviti detaljnu analizu prijava pristiglih na prvi natječaj. Također napominju kako će troškovi izrade projektne dokumentacije, koje su potencijalni prijavitelji pripremili za taj odgođeni, biti prihvatljiv trošak i na slijedećem natječaju.

Foto: depositphotos.com, Stocksolutions


Tagovi

Agencija za plaćanja Podmjera 4.1. Operacija 4.1.2. Upisnik poljoprivrednika Prihvatljivi troškovi Stajski gnoj Digestati Oprema Skladišni kapaciteti Financijski leasing AGRONET Zahtjevi Operacija 4.2.1. Odgoda Projektna dokumentacija


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.