Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zadruge
  • 10.04.2014. 15:30

Na HRT-u kreće emisija o zadrugarstvu „Stvarajmo zajedno“

Emisija „Stvarajmo zajedno“ kreće u subotu, 12. travnja na HTV4 programu u 18:10 sati

Foto: rgbstock.com
  • 539
  • 49
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatski savez zadruga u suradnji sa agencijom Colloco, zajednički su realizirali projekt informativne emisije o udruživanju i zadrugarstvu „Stvarajmo zajedno“ koja će se početi emitirati od subote, 12. travnja 2014. godine na HRT-ovom programu s početkom u 18:10 sati. Riječ je o serijalu od 20 emisija čiji se prvi dio emitiranja odnosi na proljetnu shemu u sklopu koje će biti prikazano 10 emisija, a ostalih 10 u jesenskoj shemi.

Emisija obuhvaća 5 do 6 priloga tema vezanih uz zadrugarstvo, poljoprivredu te primjere socijalne ekonomije i važne smjernice razvoja poljoprivrede kroz npr. realizaciju projekata iz IPARD programa, te najave svih novosti i informacija koje se tiču Programa mjera za ruralni razvoj. Cilj ovog projekta je naglasiti i promovirati udruživanje na nacionalnoj razini kroz razne gospodarske sektore.

„Zadovoljan sam što je HRT prepoznao važnost udruživanja i zadrugarstva, te što ćemo kroz ovaj serijal pokazati koliko udruženi poljoprivrednici mogu bolje poslovati i ostvarivati bolji dohodak.Ministarstvo poljoprivrede promovira udruživanje kao važan aspekt svoje poljoprivredne politike i jačanja snage na tržištu, a koji i u sklopu Zajedničke poljoprivrede politike EU dobiva sve već značaj. Uključivanjem u ovaj projekt želimo potaknuti HRT da kao državni javni servis u budućnosti pokrene posebne programe i emisije na svojim TV i radijskim kanalima posvećene važnom aspektu Ruralnog razvoja“, izjavio je ministar Tihomir Jakovina.

Kroz serijal „Stvarajmo zajedno“ u 20 minutnim emisijama prikazati će se preko 40 raznih zadruga, od poljoprivrednih, ribarskih, ali i slastičarskih i pekarskih te braniteljskih, zanatskih, kao i socijalnih zadruga.

Kroz priče brojnih poljoprivrednih gospodarstva, nacionalnih konferencija i seminara koje organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatski savez zadruga široj publici će se ponuditi jednostavne i korisne informacije o svim modelima udruživanjima kako u Hrvatskoj tako i u EU. Cilj je da ovaj serijal bude i svojevrsni vodič kroz uspješne gospodarske priče. Prema podacima krovne organizacije europskih zadruga „Cooperatives Europe“ danas u Europskoj uniji posluje otprilike 160.000 zadruga sa 123 milijuna zadrugara, u kojima je zaposleno oko 6 milijuna ljudi, a ostvaruju promet 26 milijardi eura.

U Hrvatskoj u ovom trenutku posluje oko 1.200 zadruga s gotovo 20 tisuća zadrugara, a najčešće i najzastupljenije zadruge su poljoprivredne s čak 40 posto udjela. Emisija „Stvarajmo zajedno“ kreće u subotu, 12. travnja na HTV4 programu u 18:10 sati.

Foto: rgbstock.com


Tagovi

HRT Poljoprivredne zadruge Ministarstvo poljoprivrede Poljoprivredna politika Ruralni razvoj Tihomir Jakovina


Autorica

Dunja Kalember

Više [+]

Dunja je administratorica/urednica AgroKluba. Ima 28 godina i završila je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. Voli uživati u životu i istinski je hedonist :) Njezin moto je: "Svaki dan se smij jer život je lijep" :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]