Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata potpora
  • 22.07.2016. 15:00

Moguće tužbe zbog (ne)isplate potpora!

Iz Udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Život najavili su na današnjoj tiskovnoj konferenciji kako su moguće tužbe protiv Republike Hrvatske zbog neisplate izravnih plaćanja.

  • 5.866
  • 738
  • 0

Iz Udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Život najavili su na današnjoj tiskovnoj konferenciji kako su moguće tužbe protiv Republike Hrvatske zbog neisplate izravnih plaćanja. Najavio je to predsjednik Udruge Antun Laslo na današnjoj tiskovnoj konferenciji koja je održana ispred Ministarstva poljoprivrede u Zagrebu.

Prema neslužbenim podacima, oko 35.000 podnositelja zahtjeva za dobivanje izravnih plaćanja je dobilo manje sredstava od očekivanih. Zbog toga u Udruzi život za početak kažu kako kreću sa slanjem prigovora, a ako nakon toga ne bude rezultata, krenut će se u tužbe protiv Republike Hrvatske.

Zakinuti smo, tražimo odgovore o isplati potpora!

Na događaje iz Zagreba osvrnuo se ministar poljoprivrede Davor Romić koji je danas boravio na znanstvenom skupu o ribarstvu u Kalima na otoku Ugljanu.

Romić: Ne bojim se tužbi!

"Ne bojim se nikakvih tužbi. Ja se inače ničega ne bojim jer znam što radim. Nemam informaciju što je bilo u Zagrebu pa to ne mogu komentirati. Prošli tjedan sam imao sastanak sa svim udrugama na ovu temu. Njemu su se odazvali svi, osim predstavnika Udruge Život. Što se tiče poticaja, mogu samo reći da je sve napravljeno najtransparentnije što se moglo. Upravo je to bio cilj našeg sastanka, da zovemo sve udruge za isti stol, da kažemo što smo isplatili i kome. Mi smo napravili analizu, tko je koliko dobio i po kojoj osnovi", rekao je Romić.

Oko izravnih se u Hrvatskoj posljednjih mjeseci diže velike prašina. Podsjetimo kako je u tijeku istraga oko pogodovanja i stvaranja umjetnih uvjeta na natječaju za 21 tvrtku.


Tagovi

Isplata potpora Ministarstvo poljoprivrede Davor Romić


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]