Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 11 pitanja
  • 03.02.2016. 11:25

Ministru idemo s pitanjima - ali i odgovorima!

Predstavnici Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje te Hrvatske poljoprivredne komore uskoro će se sastati s ministrom Romićem.

  • 1.350
  • 222
  • 0

Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore i Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje, na sastanku održanom u Slavonskom Brodu, kazali su kako su ministru poljoprivrede Davoru Romiću nedavno uputili dopis te zatražili hitan sastanak.

Odgovoreno im je kako ih je ministar spreman primiti i to uskoro, a točan datum bit će poznat za nekoliko dana. Od ministra očekuju odgovore na 11 pitanja, koja su, ističu, ključna za oporavak hrvatskih sela. No osim pitanja, ponudit će mu i odgovore na njih, kako bi vidjeli gledaju li u istome pravcu.

11 pitanja o budućnosti proizvodnje hrane u RH

Dosta je bilo marginalizacije OPG-a

"Dakle radi se o Mjeri 4, o zakupu poljoprivrednog zemljišta i o trženju poljoprivrednih proizvoda. Dosadašnji su pogodovali velikima, a OPG marginalizirali. Nadam se da će nova Vlada i novi ministar poljoprivrede temeljiti razvoj poljoprivredne proizvodnje upravo na OPG-ima. Jer, suludo je to ne raditi, budući da 98% subjekata upisanih u Upisnik poljoprivrednih proizvođača čine upravo obiteljska poljoprivredna gospodarstva", kazao je predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mato Brlošić.

Želimo čuti kako ministar namjerava riješiti nagomilane probleme

Od ministra Romića će se tako zatražiti odgovori na pitanja koja su tokom listopada prošle godine, u organizaciji informacijskog sustava Agroklub i Hrvatske poljoprivredne komore, čelnicima najvećih političkih stranaka uputili urednica portala Agroklub Ivana Nađ i prvi čovjek HPK, Mato Brlošić, a tiču se poreza na neobrađeno zemljište, proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda, nelojalnu konkurenciju, zadržavanje mladih na selu i druge segmente hrvatske poljoprivrede, koje pod hitno treba dovesti u red. Spomenutih pitanja, na koja su odgovarali političari, a uskoro će i ministar Davor Romić, možete se podsjetiti ovdje.


Tagovi

HPK Koordinacija seljačkih udruga Slavonija i Baranja Slavonski Brod Mato Brlošić Davor Romić 11 pitanja


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.


Partner

Slavonskobrodska televizija

Mile Budaka 1/4, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250, e-mail: sbtv@sbtv.hr web: http://sbtv.hr/