Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarska konferencija u Sloveniji
  • 25.08.2014. 14:40

Ministar Jakovina na konferenciji o zaštiti pčela

Hrvatsko izaslanstvo na čelu s ministrom poljoprivrede, Tihomirom Jakovinom sudjelovalo je na Ministarskoj konferenciji o zaštiti pčela medarica u Europi, a posjetili su i 52. sajam Agra u Sloveniji

  • 150
  • 11
  • 0

Ministar poljoprivrede, Tihomir Jakovina, 22. i 23. kolovoza sudjelovao je na Ministarskoj konferenciji o zaštiti pčela medarica u Europi i 52. Međunarodnom poljoprivredno-prehrambenom sajmu AGRA koji se održava u Gornjoj Radgoni u Sloveniji u organizaciji Pomurskog sejma. Izaslanstvo je tom prilikom posjetilo i štandove hrvatskih izlagača na Sajmu.

Ministarska konferencija okupila je predstavnike ministarstava nadležnih za poljoprivredu iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Češke, Italije, Hrvatske, Mađarske, Moldavije, Malte i Njemačke. Tema konferencije je bila važnost pčele medarice za poljoprivredu te važnost donošenja propisa koji će omogućiti održivo pčelarstvo.

Izaslanstvo RH na čelu s ministrom Jakovinom imalo je za cilj podržati usvajanje zajedničke deklaracije kojom će se utvrditi smjernice i specifični prijedlozi po pitanju smanjenja prijetnje opstanku pčela u Europi. Pronalazak rješenja vidi se unutar četiri EU okvira održivog razvoja:

  • zaštita biološke raznolikosti
  • Promjene u okolišu na globalnoj razini
  • Sigurnost hrane
  • Promocija

Po završetku Konferencije i usvajanja Deklaracije, ministar Jakovina istaknuo je kako podržava napore slovenskog kolege Dejana Židana i zaključke Konferencije za koje je siguran da će doprinijeti daljnjem unapređenju zaštite pčela medarica u Europi, posebno našoj regiji, jer su na Konferenciji sve nama susjedne zemlje podržale potrebu dodatne zaštite pčela i pčelarstva u Europi.

Ministar je posebno istaknuo važnost stalne edukacije i informiranja potrošača o kvaliteti domaćeg meda te naglasio kako su Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija pokrenuli projekt označavanja meda "med iz Lijepe naše" koje potrošačima daje informaciju o kvaliteti i podrijetlu meda proizvedenog u Republici Hrvatskoj. Na Konferenciji je podržana i slovenska inicijativa za medni doručak, projekt namijenjen djeci u osnovnim školama kako bi se potaknulo stjecanje zdravih prehrambenih navika.


Tagovi

Tihomir Jakovina Ministarska konferencija Zaštita pčela medarica Agra Pomurski sejem Poljoprivreda Održivo pčelarstvo Deklaracija Biološka raznolikost Sigurnost hrane Dejan Židan Kvaliteta domaćeg meda Stalne edukacije Med iz Lijepe naše Inf

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/