Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni strojevi
  • 22.06.2013.

Malčeri i kosilice iz susjedstva

Na imanju obitelji Kopecki u radu su viđeni kosilice, razgrtači i skupljače SIP-a iz Šempetera, a viđeni su na djelu i malčeri INO iz Brežica

  • 1.383
  • 107
  • 0

Drumcut 300 kosilica doslovce je pred nama gutala livadu. Kosilica je standardno opremljena s razinom ispuštanja i sustavom za podešavanje visine reza i to je upravo besprijekorno radilo na imanju obitelji Kopecki kod Lipovljana. SIP i njihov zastupnik Proizvodnja opruga Dežanovac kod Kopeckog su u radu prikazali njihove strojeve za košnju i spremanje sijena. Drumcut je zbog posebnog položaja noževa slobodan kretati se natrag i prema gore istovremeno a sve zahvaljujući odličnoj hidraulici. Radi se o kosilici radne širine tri metra. Tu je bila i - diskasta kosilica prednja Silvercut 340 FFC sa prstastom gnječilicom radne širine 3,4m. Silvercut 340f FC kosilica ima glavnu prednost učinkovit hidrauličkog pražnjenja i zaštite svih sastavnica stroja. Veoma jednostavna i za transport i ima dobru preglednost u košnji, a i u transportu. Ima mogućnost podešavanja intenziteta miješanja. U radu je prikazana i diskasta kosilica stražnja Silvercut 300 radne širine 3m. Ima izvrsnu prilagodbu tlu, a glavna nosiva konstrukcija stroja osigurava krutost i optimalan prijenos snage s traktora na noževe kosilice. Posebno je pogodna za transport jer je u blizini samog traktora.

Rotacijski okretač Spider 615 Z PRO radne širine 6m je čvrste konstrukcije sa stabilizatorom koji pruža miran rad. Ima podesiv ovjes prema nagibima a nagib se bira prema želji. Hidraulički lift omogućuje jednostavno rukovanje stroja te postavljanje u radni položaj bez napuštanja traktora.

Spider PRO 615 Z ima fleksibilan kabel koji omogućuje veću fleksibilnost stroja.

Stručnjaci Opruge iz Dežanovca upoznali su nas i sa ostalim strojevima. To je rotacijski sakupljač nošeni Star 430/12 radne širine ~4,3m i rotacijaski sakupljač vučeni s dva rotora STAR 850 PRO radne širine ~8,3m.

Ino iz Brežica je također tvrkta čije proizvode prodaje zastupnik iz Dežanovca. U radu smo vidjeli malčer prednji-stražnji Euro 250 radne širine 2,5m i malčer komunalni na ruci MKS plus 225, +90º/-65º radne širine 2,25m.

Malčer Euro je profesionalan stroj za svestranu primjenu na svim poljoprivrednim površinama i u komunalne namjene. Idealan je za usitnjavanje visoke trave i žbunja na zapuštenim terenima. Konstrukcija malčera je vrlo robusna i predviđena za intenzivno korištenje i drobljenje granja debljine do 6 cm. U standardu je već kombinirani malčer ( prednji-zadnji ). Raspodjela radnih tijela na rotoru u duploj spirali štedi potrošnju energije do 15 %.

Malčer MKS PLUS je profesionalan stroj za intenzivan rad. Upotrebljava se u ratarstvu, voćarstvu i u komunalne namjene. Koristi se za usitnjavanje trave i žbunja na zapuštenim terenima i grana do 6 cm. S njim možemo raditi iza traktora i pored traktora, čistiti nasipe i kanale. Radi pod kutom od - 65º do +90º. Malčer MKS PLUS možemo koristiti kod malčiranja nasipa u kombinaciji sa prednjim ELITE ili EURO. Tako radimo u jednom prohodu duple širine i s time štedimo na vremenu i potrošnji energije. Malčer MKS PLUS ima dupli plašt koji se može mijenjati. Zbog reduktora s vanjske strane okvira malčera imamo veći bočni pomak. Raspodjela radnih tijela na rotoru u duploj spirali štedi potrošnju energije do 15 %.

Autor: D.RUKOVANJSKI


Tagovi

SIP INO Opruga Dežanovac Kopecki SPIDER Malčer Poljoprivredni strojevi


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.