Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska seljačka stranka
  • 20.03.2016. 16:30

Krešo Beljak vodi HSS u novo zlatno doba?

Krešo Beljak izabran je za novog predsjednika Hrvatske seljačke stranke.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
  • 580
  • 65
  • 0

Krešo Beljak izabran je za novog predsjednika Hrvatske seljačke stranke. Dosadašnji predsjednik stranke Branko Hrg izgubio je vodstvo već u prvom krugu glasovanja.

"Za sebe neću tražiti nikakvu poziciju. HSS će se okrenuti samome sebi i skorašnjim lokalnim izborima", rekao je Beljak i istaknuo da HSS više neće biti trgovačka već politička stranka. "Ovako loši nismo bili nikada u povijesti, neću voditi stranku četiri godine već ću nakon godine dana svoj mandat dati na raspolaganje delegatima Glavne skupštine koji će ocijeniti jesmo li napravili pomake ili ne, jer vremena za greške iz prošlosti nemamo!", kaže dosadašnji potpredsjednik stranke.

Nemamo vremena za greške

Kazao je i da je dosadašnjem predsjedniku Branku Hrgu, protukandidatu Nenadu Matiću i dalje mjesto u HSS-u, a da će se Marijani Petir naći mjesto u vrhu stranke. Ilija Ćorić izabran je za glavnog tajnika HSS-a, a Stipo Gabrić za regionalnog predsjednika, za regiju Dalmacije.

HSS je članica Domoljubne koalicije, a trenutačno ima dva saborska zastupnika. Uz Hrga to je i Davor Vlaović, a zajedno s Hrvatskom demokršćanskom strankom Gorana Dodiga ima Klub saborskih zastupnika HSS-HDS.

"Mi jesmo članovi Domoljubne koalicije i mi ćemo svakako to i ostati ukoliko se najveći partner HDZ bude ponašao kao što se ponašao do sada, korektno. Dakle, to je jednostavna pozicija HSS-a u ovom trenutku, imamo jednog saborskog zastupnika i ne znam što bismo sad mi tu trebali odlučivati o nekakvoj sudbini i budućnosti države ili koalicije ili Vlade. To je jednostavno nemoguće jer mi nismo u toj poziciji", rekao je Beljak za HRT.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL


Tagovi

Krešo Beljak HSS Hrvatska seljačka stranka


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]