Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Triglav
  • 24.02.2015. 07:20

Kako i zašto osigurati usjeve i nasade?

Osiguranje usjeva, nasada i plodova podrazumijeva prije svega osiguranje onog dijela biljne proizvodnje, odnosno onaj dio biljne kulture, koji predstavlja konačnu svrhu uzgoja i koji se gospodarski eksploatira tj. iskorištava.

  • 1.762
  • 78
  • 0

Svi smo svjesni koliki trud se ulaže u uzgoj raznih usjeva i nasada te kako posljedice raznih elementarnih nepogoda mogu biti značajnih razmjera. Upravo zato je Triglav osiguranje odlučio poljoprivrednim proizvođačima i gospodarstvima pružiti mogućnost da se policom osiguranja zaštite od svakodnevnih rizika. Osim osnovnog osiguranja usjeva i nasada, poljoprivrednici sada mogu značajno uštediti i na nekima od ponuđenih životnih i neživotnih osiguranja.

Znate li koja je cijena rizika?

Republika Hrvatska klimatski je jako bogata zemlja. Različite klimatske i reljefne okolnosti nude prirodne pogodnosti za uzgoj različitih vrsta biljaka. Kod uravnoteženosti klimatskih uvjeta rast i razvoj biljaka su nesmetani, a tome su prikladne i količine uroda. Ipak, nije uvijek tako. Razne prirodne nepogode, tuče, poplave, mrazovi, požari, nevremena i ostale nepredvidive situacije mogu znatno smanjiti ili čak potpuno uništiti očekivani urod, a time i izvor prihoda poljoprivrednika. Zato treba razmisliti o osiguranju i zaštiti usjeva i nasada od mogućih negativnih posljedica.

Što je predmet osiguranja usjeva i nasada?

Predmet osiguranja su biljni urodi koji rastu na njivama, u vrtovima, na travnjacima, u vinogradima i voćnjacima. Osiguranje usjeva, nasada i plodova podrazumijeva prije svega osiguranje onog dijela biljne proizvodnje, odnosno onaj dio biljne kulture, koji predstavlja konačnu svrhu uzgoja i koji se gospodarski eksploatira/iskorištava. Kod žitarica se osigurava zrno, kod krmnih kultura prinos krme, kod voćnjaka plodovi voća, kod vinograda urod grožđa, a kod povrtnih kultura oni dijelovi zbog kojih se biljna kultura i uzgaja.

U Triglav osiguranju, uz osiguranje od rizika tuče, požara i udara groma, vlastite usjeve i nasade možete osigurati i od dodatnih rizika oluje, poplave, proljetnog mraza, pozebe, meteorološke suše te gubitka kvalitete.

Iskombinirajte više osiguranja i uštedite!

U Triglav osiguranju pripremili su posebne pakete osiguranja kojima se poljoprivrednici mogu osigurati na posve nov način. Uz osnovno osiguranje usjeva i nasada, sada možete izabrati i jedno ili više od ponuđenih osiguranja - i značajno uštediti.

Odaberite jedno ili više osiguranja koji vama osobno i vašoj imovini pružaju sigurnost i zaštitu od negativnih posljedica nepredvidivih situacija. Nemojte čekati da se nešto dogodi. Na vrijeme se zaštitite.

Ugovorite osiguranje usjeva i nasada i u kombinaciji sa jednim od ponuđenih životnih i neživotnih osiguranja ostvarite paketne popuste.

Paketno poljoprivredno osiguranje, uz osiguranje usjeva i nasada, uključuje jedno ili više od sljedećih osiguranja:

Osiguranje imovine
Osiguranje motornih vozila
Osiguranje usjeva i nasada
+
Osiguranje privatne odgovornosti
Osiguranje nezgode
Osiguranje radnih vozila i strojeva

Kako ostvarujete popuste?

Paketne popuste ostvarujete na sljedeći način:

dvije sklopljene police
3% paketnog popusta
tri sklopljene police
5% paketnog popusta
četiri sklopljene police
7% paketnog popusta
pet i više sklopljenih polica
10% paketnog popusta

Za više informacija obratite se u najbližu poslovnicu Triglav osiguranja ili posjetite www.triglav.hr.


Tagovi

Triglav osiguranje Osiguranje nasada Osiguranje usjeva Polica osiguranja Poljoprivredno osiguranje Elementarne nepogode Osnovno osiguranje Životno osiguranje Zaštita usjeva i nasada Prinos krme Svrha uzgoja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]