Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • MSB Consulting
  • 06.03.2015. 12:20

Kako do besplatnih savjeta o ruralnim projektima?

M.S.B. Consulting jednog će čitatelja koji ispuni upitnik nagraditi besplatnim godišnjim praćenjem natječaja i savjetovanjem!

Foto: depositphotos/budabar
  • 1.500
  • 315
  • 0

Objava prvih ovogodišnjih natječaja iz Operativnog programa ruralnog razvoja izazvala je do sada neviđen interes poljoprivrednih proizvođača, a u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu radi velikog broja zainteresiranih održana su i dodatna edukativna predavanja predstavnika Ministarstva poljoprivrede i nadležnih institucija.

Podsjetimo, Agencija za plaćanja u poljoprivredi objavila je 30. siječnja 2015. godine natječaje za Mjeru 4 - Ulaganja u fizičku imovinu, a natječaji će biti otvoreni 60 dana od dana objave.

Neki od prihvatljivih troškova Mjere 4:

- Nabava poljoprivredne mehanizacije
- Gradnja i/ili opremanje objekata za uzgoj jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja
- Nabava opreme za berbu, sortiranje i pakiranje
- Izgradnja i/ili opremanje sustava za navodnjavanje
- Gradnja i/ili opremanje objekata za smještaj životinja
- Kupnja zemljišta u vrijednosti do 10% vrijednosti projekta
- Izgradnja bioplinskog postrojenja

"Iako Operativni program ruralnog razvoja RH još uvijek nije prihvaćen od strane Europske komisije, interes za apliciranje na nedavno objavljene natječaje iz Mjere 4 je izuzetan. Sve to upućuje na činjenicu da sve veći broj poljoprivrednih proizvođača teži modernizaciji proizvodnje i pronalasku novih načina trženja proizvoda", smatra Ljiljana Ćupurdija, voditelj projekata.

Upravo mogućnosti povlačenja sredstava za ulaganja u nabavu opreme proizvođačima predstavljaju najzanimljiviji segment Mjere 4.

Zašto koristiti sredstva EU fondova?

"Brojni poljoprivrednici i dalje imaju averziju prema novcu koji se, da tako kažemo - dobije i teško im je povjerovati u mogućnosti apliciranja na EU fondove. Ipak, u programskom razdoblju od 2014. do 2020. godine osiguran je iznos od 2,3 milijarde eura, ponajviše za Mjeru 4", pojašnjava Janoš Andoči, direktor poduzeća M.S.B. Consulting, s dugogodišnjim iskustvom pisanja i provedbe EU projekata.

Zašto ne iskoristiti sredstva EU koja su nam ionako na raspolaganju?

Prvi projekt besplatan!

"Budući da je M.S.B. Consulting do sada uspješno povukao 420 milijuna eura iz raznih programa Europske unije, od razvoja turizma, zdravstva te infrastrukture, smatramo da ćemo imati i pozitivna iskustva i prilikom provedbe Operativnog programa ruralnog razvoja u Republici Hrvatskoj", naglašava Andoči.

"Nije realno za očekivati da će poljoprivrednici uza sve dnevne obveze biti u mogućnosti pratiti natječaje, uspješno pisati projekte i aplicirati na natječaje" smatraju konzultanti i voditelji projekata.

Stoga su u M.S.B. Consultingu odlučili istupiti iz utemeljenih okvira te poljoprivrednicima i ostalim klijentima za vrijednost godišnje članarine u iznosu od 2.800 kn ponuditi uslugu savjetovanja i praćenja natječaja iz EU fondova, kao i besplatnu izradu prvog projekta!

Imate ideju za projekt, a ne znate kako ju realizirati?

Svi zainteresirani odgovore na pitanja kako uspješno aplicirati projekt u poljoprivredi mogu dobiti od stručnjaka i dugogodišnjih konzultanata poduzeća M.S.B. Consulting.

M.S.B. Consulting ovim će putem jednog čitatelja koji ispuni upitnik nagraditi besplatnim godišnjim savjetovanjem i praćenjem natječaja!

Osobni pristup svakom proizvođaču

"Svjesni smo činjenice da brojni proizvođači imaju ideje koje bi željeli realizirati, ali zbog obveza nemaju mogućnosti niti vremena pratiti objavu natječaja. Stoga naši konzultanti to obavljaju za njiih!

M.S.B. Team
Naši konzultanti prate natječaje prema osobnim preferencijama svakog pojedinog proizvođača, pružaju individualna savjetovanja, pripremaju projektnu dokumentaciju", navodi Andoči.

Poduzeće M.S.B. Consulting, djeluje kao dio dioničkog društva MSB Consult, osnovanog sada već davne 2001. godine, a svojim klijentima pruža brojne usluge kroz dokazanu razinu stručnosti. Za klijente poduzeće osigurava praćenja natječaja i savjetovanja, pripreme projektne dokumentacije, izrade poslovnog plana, studije izvodljivosti te financijsko izvještavanje projekta, kao i druge aktivnosti projektnog menadžmenta.

Prvi korak do EU sredstava - ispuniti upitnik

Da biste ušli u izbor za korisnika koji će biti nagrađen besplatnim godišnjim savjetovanjem i praćenjem natječaja, potrebno je ispuniti upitnik. Uz M.S.B. Consulting savjet je uistinu zlata vrijedan! Prijave molimo slati do 31. ožujka 2015. godine u 12 sati.

Stoga je prvi korak ka izradi kvalitetnog projekta i realizaciji sredstava iz Programa ruralnog razvoja ispunjavanje niže navedenog upitnika te povjerenje pri realizaciji ideja! M.S.B. team Vas očekuje!

Foto: depositphotos/budabar


Tagovi

Besplatna izrada projekta Program ruralnog razvoja Mjera 4 Ulaganja u fizičku imovinu Konzultanti za EU fondove Janoš Andoči Beneficije za poljoprivrednike Savjetovanja za EU projekte Konzultanti za EU fondove Projekti u poljoprivredi Agencija z


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.