Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj
  • 12.02.2014. 14:05

Jer najbolje dolazi iz prirode!

Sva obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja jesu ili planiraju tijekom 2014. i 2015. ući u proces ekološke proizvodnje, mogu se od 10. veljače do 31. ožujka 2014. prijaviti na natječaj dm-a „..jer najbolje dolazi iz prirode“

Foto: depositphotos.com, massonforstock
  • 460
  • 51
  • 0

dm je otvorio natječaj „..jer najbolje dolazi iz prirode“ za obiteljsko poljoprivredna gospodarstva, a povodom obilježavanja međunarodne godine obiteljske poljoprivrede. Od 10. veljače do 31. ožujka na natječaj se mogu prijaviti sva obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja jesu ili planiraju tijekom 2014. i 2015. ući u proces ekološke proizvodnje.

Odabranim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja tijekom ove i iduće godine proizvedu ekološke proizvode, dm će pružiti marketinšku potporu u vidu razvoja etiketa, ambalaže te stavljanja proizvoda na police prodavaonica dm-a. Prijave će ocijeniti povjerenstvo u sastavu predstavnika dm-a, Ministarstva poljoprivrede i PBZ Carda.

Ekološkim proizvođačima želimo pomoći da svoju poruku, ali i proizvode približe našim kupcima jer već godinama radimo na promicanju donošenja zdravih odluka“, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Ponosan sam što je Ministarstvo poljoprivrede dobilo priliku podržati projekt koji za cilj ima promicanje ekološke poljoprivrede te bolji plasman na tržištu. Uvjeren sam da bi ovakva suradnja mogla još više potaknuti domaće proizvođače na ulazak u ekološku proizvodnju. Činjenica da je tržište ekoloških proizvoda u stalnom usponu i rast ovog tržišta prilika je za domaću poljoprivrednu proizvodnju“, izjavio je Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede.

dm green city project surađuje i s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode. „U ekološku mrežu Natura 2000 uvršteno je više od 36 posto kopnenog područja Hrvatske. Svaki treći hektar odnosi se upravo na poljoprivredna zemljišta. Izuzetno je važno osigurati proizvodnju uz istovremenu zaštitu ugroženih vrsta. S tim ciljem je izrađen prijedlog poljoprivredno-okolišnih mjera koje će biti ugrađene u Plan ruralnog razvoja Republike Hrvatske“, izjavio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Kao dugogodišnji partner projekta, PBZ Grupa je za dobitnike natječaja pripremila pogodnosti, kao što je godina dana besplatnog korištenja paketa usluga PBZ-a namijenjenih obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima te American Express kartica za obrtnike koja nudi brojne financijske pogodnosti. „Obiteljska poljoprivredna gospodarstva uvijek su bila važan klijent i činila poseban segment u poslovanju PBZ Grupe“, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Foto: depositphotos.com, massonforstock


Tagovi

Drogerie-Markt Natječaj OPG Mihael Zmajlović PBZ Grupa Gordana Picek Tihomir Jakovina Mislav Blažić Ekološka poljoprivreda Marketinška potpora Ministarstvo poljoprivrede

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]