Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakon o komasaciji
  • 14.04.2014. 16:50

Javna rasprava o novom Zakonu o komasaciji

Krenula je javna rasprava o Prijedlogu Zakona o komasaciji koja će trajati idućih mjesec dana (do 14. svibnja 2014. godine). Poziva se javnost da se aktivno uključi sa svojim prijedlozima!

Foto: depositohotos.com
  • 566
  • 87
  • 0

Od 14. travnja 2014. godine, kreće javna rasprava o Prijedlogu Zakona o komasaciji koja će trajati idućih mjesec dana (do 14. svibnja 2014. godine). Cilj izrade i donošenja Zakona o komasaciji poljoprivrednog zemljišta je okrupnjavanje posjeda u veće i pravilnije katastarske čestice, radi njegovog ekonomičnijeg iskorištavanja te stvaranja povoljnijih uvjeta za razvoj poljoprivredne proizvodnje i povećanje konkurentnosti. Ministarstvo poljoprivrede smatra kako se radi o iznimno važnom Zakonu koji bi trebao potaknuti okrupnjavanje poljoprivrednih površina, a kolika je važnost usvajanja Zakona potvrđuje i podatak da se postupak komasacije u Republici Hrvatskoj nije provodio od 1991. godine i posljednje izmjene Zakona o komasaciji iz 1987. godine.

Posljedično, danas ne postoji normativno uređeni okvir za provedbu postupaka komasacije, što u konačnici onemogućava provedbu postupaka, odnosno dovršenje započetih postupaka komasacije. Ministarstvo poljoprivrede ovim zakonom ima namjeru riješiti uz usitnjenost katastarskih čestica i zemljišno-knjižno stanje poljoprivrednog zemljišta, kao i ostala pitanja vezana uz korištenje poljoprivrednog zemljišta. Obzirom da u Ministarstvu poljoprivrede navedenu problematiku smatraju iznimno važnom, ovim putem pozivaju javnost da se aktivno uključi u javnu raspravu sa svojim prijedlozima, kako bi u konačnici imali kvalitetan zakon koji će zadovoljiti potrebe svih korisnika.

Foto: depositohotos.com


Tagovi

Poljoprivredno zemljište Zakon o komasaciji Zemljišno-knjižno stanje Okrupnjavanje posjeda Konkurentnost Javna rasprava Razvoj proizvodnje Usvajanje zakona


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."