Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bruxelles
  • 17.12.2014. 15:30

Jakovina se u Bruxellesu sastao s Hoganom

Ministar Jakovina u Bruxellesu se sastao sa povjerenikom za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske komisije Phil Hogan-om.

  • 457
  • 22
  • 0

Ministar Tihomir Jakovina sastao se 15. prosinca 2015. godine, na Vijeću ministara poljoprivrede i ribarstva u Bruxellesu, sa povjerenikom za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske komisije Phil Hogan-om. Teme razgovora bile su hrvatski Program ruralnog razvoja 2014. - 2020. i teran.

Hrvatski Program ruralnog razvoja

Vezano za hrvatski Program ruralnog razvoja, Europska komisija izrazila je svoje zadovoljstvo, te pohvalila Republiku Hrvatsku na suradnji i trudu oko izrade. Istaknula je kako do sad, u samo mjesec i pol dana, odgovoreno na više od dvije trećine zaprimljenih komentara. Daljnjim razgovorom na sastanku, te uvjerljivom argumentacijom od strane RH, dodatno je razriješen dio otvorenih pitanja čime se odmah odgovorilo na 50-ak zaprimljenih komentara. Ministarstvo poljoprivrede vrlo će brzo odgovoriti i na ostatak komentara.

Tema susreta bilo je i ptanje terana

Po pitanju terana, povjerenik Hogan je predložio trilateralni sastanak na tehničkoj razini između stručnjaka Hrvatske, Slovenije i Europske komisije, a potom i sastanak na razini ministara. "Nakon sastanaka očekujemo da ćemo imati rješenje koje će štititi interese hrvatskih vinara.", izjavio je ministar Jakovina.


Tagovi

Tihomir Jakovina Phil Hogan Program ruralnog razvoja Europska komisija Teran Poljoprivreda i ruralni razvoj Hrvatski vinari

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo