Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tihomir Jakovina
  • 16.12.2013. 09:30

Jakovina na Vijeću ministara poljoprivrede i ribarstva EU

Ministar poljoprivrede Jakovina prisustvovat će Vijeću ministara poljoprivrede i ribarstva EU, na kojem se očekuje usvajanje reformnog paketa ZPP za razdoblje 2014.-2020.

  • 351
  • 33
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina prisustvovat će Vijeću ministara poljoprivrede i ribarstva Europske unije koje će se održavati 16. i 17. prosinca 2013. godine u Bruxellesu.

Na Vijeću se očekuje usvajanje reformnog paketa Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije za razdoblje 2014. - 2020. godine i prijelazne uredbe kojom je definirano funkcioniranje sustava poljoprivrede u zemljama članicama tijekom 2014. godine.

Usvajanjem reformnog paketa Zajedničke poljoprivredne politike ostvarit će se uvjeti za početak procesa usvajanja Programa ruralnog razvoja, kako na nacionalnoj, tako i na EU razini.

Novu Zajedničku poljoprivrednu politiku karakterizira nekoliko novina u odnosu na onu za prethodno razdoblje. To je prije svega ozelenjavanje (greening), što konkretno za poljoprivrednike, koji će poštivati poljoprivrednu praksu koja pogoduje klimi i okolišu, znači ostvarivanje prava na dodatna plaćanja za koja će države članice koristiti 30% nacionalne omotnice.

Novost je i identificiranje aktivnih poljoprivrednika, smanjivanje plaćanja velikim gospodarstvima za najmanje 5% za iznose iznad 150.000 eura, ukidanje proizvodne kvote za mlijeko (od 2015. godine) i proizvodne kvote za šećer (od 2017. godine).

Photo: glasistre.hr


Tagovi

Tihomir Jakovina ZPP Bruxelles Ruralni razvoj Mliječne kvote Proizvodna kvota