Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaji
  • 03.12.2013. 09:23

Isplata poticaja bazirana na prijedlogu proračuna?

S obzirom da je Uredba donesena prije izglasavanja proračuna za 2014., a poziva se na prijedlog proračuna, upitna je pravovaljanost isplata poticaja u 2014.-oj godini

Foto: visualphotos.com
  • 5.914
  • 600
  • 0

Nakon objave članka povodom Uredbe o financijskoj strukturi omotnice za mjere iz programa izravne potpore za 2013., koja je donešena na sjednici Vlade 21.11.2013., Damjan Bogdanović, direktor Otvorenog ureda obratio nam se dopisom u kojem se pita o pravovaljanosti isplate poticaja u 2014.-oj godini. S obzirom da je Uredba donešena prije izglasavanja proračuna za 2014.-u, a poziva se na prijedlog proračuna, upitna je pravovaljanost isplate poticaja u 2014.-oj godini.

Uredba se, naime poziva na Zakon o potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju gdje stoji da omotnica predstavlja obavezu državnog proračuna. No kako proračun još nije izglasan, Uredba se poziva na dokument koji može biti i promijenjen. Što će biti u tom slučaju, nije poznato, sve dok proračun ne bude objavljen u Narodnim novinama. Dakle, Uredba se poziva na dokument koji nije naveden u zakonu, odnosno nevažeći je, u slučaju zaštite prava poljoprivrednika.

"Kako bi smanjili financijsku i pravnu nesigurnost kojoj su izloženi poljoprivrednici, nužno je provođenje aktivnosti kojima će se djelovati na boljitak poljoprivrede kao djelatnosti", navodi Damjanović u otvorenom pismu koje je naslovljeno i na adresu Ministarstva poljoprivrede.

Foto: visualphotos.com


Tagovi

Isplata Poticaji Damjan Bogdanović Pravovaljanost Uredba Izravne potpore Državni proračun Omotnica

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]