Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kupovina pesticida
  • 26.11.2015. 15:25

Iskaznice za kupovinu pesticida od iduće godine

U RH se godišnje potroši od 4,5 do 6 tisuća tona sredstava za zaštitu bilja. Edukaciju o održivoj upotrebi pesticida dosad je prošlo 60 do 70 tisuća poljoprivrednika. Iskaznice će dobiti početkom 2016., a dotad će kupovati sredstva uz osobne isprave.

  • 1.113
  • 95
  • 0

Zbog Zakona o održivoj upotrebi pesticida, brojni su poljoprivrednici proteklih mjeseci morali ponovno u školske klupe, odslušati 15 sati predavanja o zaštitnim sredstvima i održivoj upotrebi pesticida, nakon čega dobivaju potvrdu bez koje nema kupnje pesticida. "Moramo to poštivati, treba nam informacija i potvrda o edukaciji kako bismo nastavili s poslom i u budućnosti", govori Mato Jagodić iz Gorjana.

"To ide nama u prilog, treba ljude educirati", smatra Zvonko Kisegi. U RH se godišnje potroši od 4,5 do 6 tisuća tona sredstava za zaštitu bilja, a najčešće se radi o otrovima iz treće kategorije koji su se mogli nabaviti u slobodnoj prodaji. No prema statistikama, najmanje 10% poljoprivrednika pri radu s pesticidima zaboravlja na mjere sigurnosti.

Iskaznice početkom 2016.

Bez potvrde nema kupovine pesticida!

"Moramo ići na ciljanog štetnika ciljanim sredstvom kako bi zaštitili bioraznolikost", kaže Kata Maras iz Savjetodavne službe. Edukaciju je dosad prošlo 60 do 70 tisuća poljoprivrednika. Oni koji su završili edukaciju i još uvijek nemaju potvrdu, iskaznice će dobiti u prvom dijelu 2016., a pesticide dotad mogu kupovati pomoću osobne iskaznice.


Tagovi

Zakon o održivoj uporabi pesticida FIS sustav Pesticidi Prskalice Raspršivači Registracija mehanizacije


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Televizija Slavonije i Baranje d.o.o.

Super TC, Trg slobode 6, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 (31) 203-000, fax: +385 (31) 203-111, e-mail: stv@stv.hr web: http://www.stv.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]