Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 4
  • 31.08.2015. 15:40

Hrg Jakovini: A što će jesti naša djeca?

Iako ljeto još traje, naši su političari sve aktivniji i sve više prate probleme koji su velikom broju običnih ljudi uzrok svakodnevne glavobolje. Predsjednik HSS-a je tako priredbu posvećenu hrani iskoristio za kritiku natječaja za Mjeru 4.

  • 540
  • 125
  • 0

"Jakovina se ne usuđuje objaviti liste, jer su pravilnici za podmjeru 4.1. i 4.2. rađeni za velike igrače i to tako da oni uzmu većinu novaca iz natječaja", kazao je to, između ostaloga, prvi čovjek HSS-a Branko Hrg, u Vrbovcu, na otvorenju manifestacije Kaj su jeli naši stari?

"Jasno je da je ove pravilnike Jakovina prilagođavao jednoj manjoj skupini, jer vjerojatno nije očekivao tako veliki interes poljoprivrednih proizvođača, a to pokazuje kako nema pojma o tome što se događa u resoru kojeg bi on trebao štititi i razvijati. Uz takvo Jakovinino ponašanje, ne preostaje ništa drugo nego se zapitati: A kaj će jesti naša djeca?", zaključio je Hrg.

Podsjetimo, nakon što je Ministarstvo poljoprivrede, jednostrano izmijenilo iznose novčanih sredstava vezanih uz Mjeru 4, Programa ruralnog razvoja, brojne udruge traže poništenje natječaja, smatrajući da je pisan za odabrane čija se imena ne žele javno objaviti, dok većina prijavljenih OPG-ovaca nije imala šanse, a u dokumentaciju za natječaj morali su uložili puno novaca.


Tagovi

Jakovina Podmjera 4.1. Podmjera 4.2. Veliki igrači HSS Branko Hrg Vrbovec Kaj su jeli naši stari? Veliki interes Ministarstvo poljoprivrede Jednostana izmjena Poništenje natječaja


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo