Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Europski parlament
  • 07.12.2014. 15:30

Hoće li Hogan disciplinirati Jakovinu?

Hrvatska zastupnica u EU parlamentu, Marijana Petir, pozvala je povjerenika EU za poljoprivredu i ruralni razvoj, Phila Hogana da što prije posjeti Hrvatsku u nadi da će potaknuti ministra poljoprivrede da se više zauzme za poljoprivrednike.

  • 833
  • 132
  • 0

Na sjednici Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta održanoj u srijedu, 3.12.2014. u večernjim satima, zastupnici su imali mogućnost postaviti pitanja Philu Hoganu, povjereniku EU za poljoprivredu i ruralni razvoj. U kratkom uvodnom govoru, povjerenik Hogan je istaknuo glavne smjernice poljoprivredne politike, kao i neke od poduzetih mjera od početka svog mandata u mjesecu studenom 2014. godine.

Hrvatska zastupnica Marijana Petir na sjednici Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj izrazila je zadovoljstvo što je povjerenik Hogan odmah po preuzimanju mandata ispunio jedno od obećanja koje joj je dao prilikom njegovog saslušanja za povjerenika, a to je uvođenje novih mjera za mlade poljoprivrednike, te je rekla da se nada da će posjetiti i sve države članice EU kao što je obećao.

Hogan pozvan u Hrvatsku

Phill Hogan, povjerenik EU za

poljoprivredu i ruralni razvoj

Ovom ga je prilikom pozvala da što prije dođe u Hrvatsku u nadi da će njegova zauzetost za poljoprivrednike kao povjerenika te njezina kao zastupnice, potaknuti hrvatskog ministara poljoprivrede da se i sam više zauzme za poljoprivrednike.

Petir smatra da zbog nemara ministra poljoprivrede, Hrvatska nije zatražila sredstva za obeštećenje poljoprivrednika stradalih ruskim embargom nakon donošenja prve delegirane uredbe, te je pitala povjerenika zna li on da li su uopće do sada zatražena sredstva za obeštećenje hrvatskih proizvođača mandarina i jabuka.

Hrvatska ove godine izgubila 50 milijuna eura

Osvrnula se i na Program ruralnog razvoja koji je RH poslala Europskoj komisiji, a koji prema njenom mišljenju, zbog neuvažavanja savjeta EK, nije bio dovoljno dobro pripremljen. Posljedica toga bilo je 377 pristiglih primjedbi upućenih od strane EK pa sada u pitanje dolazi i korištenje sredstava EU za programe ruralnog razvoja RH. Petir smatra i da je Hrvatska zbog nemara ministra poljoprivrede, ove godine izgubila 50 milijuna EUR-a, dok bi sljedeće godine ta brojka mogla dosegnuti 320 milijuna.

Zastupnicu je zanimalo i planira li povjerenik Hogan uspostaviti učinkovite mehanizme nadzora provođenja zajedničke poljoprivredne politike i mjera koje Europska komisija donosi, a kojima bi natjerala nedovoljno aktivne ministre država članica da izvršavaju svoje obveze kako bi se u poljoprivredi i u ruralnom prostoru spasilo što se spasiti može. Nakon sjednice Odbora, zastupnica Petir je dogovorila s povjerenikom Hoganom da joj pisanim putem dostavi detaljne informacije koje je tražila, a potom će se i sastati kako bi razgovarali o stanju u hrvatskoj poljoprivredi.


Tagovi

Phill Hogan Zajednička poljoprivredna politika Marijana Petir Odbor za poljoprivredu i ruralni razvoj Mladi poljoprivrednici Europska komisija Ruski embargo Proizvođači mandarina i jabuka Program ruralnog razvoja Stanje hrvatske poljoprivrede

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!