Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Viro
  • 30.01.2021. 15:20
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Gotovo je, tvornica šećera Viro gasi proizvodnju

Preostalih šezdeset radnika jučer je odradilo zadnji dan. 

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
  • 5.637
  • 1.354
  • 0

Tvornica šećera Viro gasi proizvodnju. Preostalih šezdeset radnika jučer je odradilo zadnji dan. 

Ono što se često spominjalo kao mogućnost, a započelo je postupkom racionalizacije poslovanja grupe nakon udruživanja tri šećerane (Osijek, Županja, Virovitica) u tvrtku Hrvatska industrija šećera početkom 2019., završilo je tako s 29. siječnja. 

U ovoj tvornici nije bilo ni jesenske kampanje šećerne repe, a o teškoći poslovanja još je u ožujku 2020. govorio Željko Zadro, prvi čovjek nove tvrtke i nekadašnji direktor virovitičke šećerane Viro d.d.

"Imali smo teških godina, ali nikada nije bila ovako niska cijena šećera. Na svaku paletu šećera koju smo isporučivali kao da smo zalijepili 200 eura i poslali ih s tom paletom", rekao je objašnjavajući kako je to bio minimalni gubitak po svakoj takvoj pošiljci na tržište zadnje tri godine.

Kako piše portal Danica, šećerana Viro objavila je popis prijavljenih tražbina vjerovnika u postupku predstečajne nagodbe koja je pokrenuta zbog višemjesečnih blokada računa.

Prema tom popisu, Viro ovog trenutka vjerovnicima duguje čak 600 milijuna kuna. 


Tagovi

Tvornica šećera Viro Gašenje Dugovanja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?