Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 31.03.2015. 08:35

Francuzi se brinu za selo

Kako se u Francuskoj cilja na osnaživanje umreženosti ruralnih sredina?

Foto: depositphotos.com,
  • 196
  • 35
  • 0

U jeku kampanje za lokalne izbore francuski je premijer Valls objavio planove za poboljšanje uvjeta života ruralnih područja. Jedna je od najvažnijih novosti pojačana izgradnja centara javnih i zdravstvenih službi koji na jednom mjestu objedinjuju razne javne usluge i čiji se broj planira utrostručiti.

Tako bi do kraja godine trebalo stvoriti i do 800 zdravstvenih centara od kojih bi mnogi bili adaptirani u poštanske urede. Cilj je smanjiti potrebu stanovništva na selu da za svaku administrativni ili zdravstvenu malenkost mora na dugi put.

Spominju se i suvremeni aspekti života na selu koje treba popraviti. Tako se na primjer od teleoperatera zahtijeva da poboljšaju brzinu protoka u informatičkim mrežama (s 2G na 3G), da u roku od godine i pol pokriju još postojeće bijele rupe u umreženosti telekomunikacijama i da se telesignali osnaže tako da je mobitele moguće rabiti i unutar stambenih prostora.

Da bi dogovorili koordinaciju rada, premijer je sazvao čak jedanaest ministara i državnih tajnika u grad Laon.

Foto: depositphotos.com, @gyuszko


Tagovi

Valls Francuska Selo Ruralni razvoj Umreženost Poštanski uredi Zdravstvene službe Telekomunikacije Laon Informatičke mreže


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]