Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed poljoprivrednika
  • 04.08.2015. 19:10

Francuski farmeri pustili svinje u trgovački centar

Kulminacija prosvjeda u Francuskoj. Svinje su u trgovački centar pustili francuski farmeri koji već tjednima prosvjeduju zbog pada cijena i uvozne politike koja uništava domaću proizvodnju.

Foto: Julian Robinson
  • 3.231
  • 1.546
  • 0

Kulminacija prosvjeda u Francuskoj. Svinje su u trgovački centar pustili francuski farmeri koji već tjednima prosvjeduju zbog pada cijena i uvozne politike koja uništava domaću proizvodnju.

Cijene su sada u toj zemlji toliko niske da ne mogu pokriti troškove proizvodnje. Svinje su tako u francuskom gradu Agen puštene u jedan trgovački lanac te su napravile pravi kaos. Francuski proizvođači prosvjeduju u nekoliko gradova diljem Francuske i ne odustaju od svojih zahtjeva.

Poljoprivrednici u Francuskoj izgubili pet milijardi eura zbog sankcija

Francuski farmeri protiv trgovačkih lanaca!

Prosvjedi su već izazvali bijes njemačkih poljoprivrednika. Udruženje poljoprivrednika mliječne industrije (MIV) navelo je kako su poslali pismo EU u kojem prosvjeduju protiv blokada i specijalnih mjera najavljenih od strane francuskih vlasti. Predsjednik MIV-a, Eckard Heuser, rekao je kako su neki prijedlozi od strane francuskog ministra poljoprivrede neprihvatljivi i de facto bojkotiraju njemačke proizvode.

Prosvjed poljoprivrednika se nastavlja

I njemački farmeri idu u prosvjed?

Stručnjaci smatraju kako su razlozi pada cijena poljoprivrednih proizvoda promijenjene prehrambene navike, smanjen izvoz u Kinu i ruski embargo na uvoz europskih proizvoda. "Viškovi hrane koji proizlaze iz ruskog embarga dolaze po dampinškim cijenama na francusko tržište i uništavaju francusku poljoprivredu", tvrde farmeri.

Foto: Julian Robinson


Tagovi

Bankrot Francuski farmeri Prosvjed Uvozna politika Troškovi proizvodnje Lyon Turističke destinacije Trgovački centar Troškovi proizvodnje Uvozna politika Blokada MIV Zahtjevi poljoprivrednika Rusija Sankcije


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!