Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farmeron
  • 10.08.2016. 15:00

Farmeron akvizicijom lansiran na stočne farme

Američka tvrtka specijalizirana za nutritivne proizvode za stoku Virtus Nutrition preuzela je osječki Farmeron!

Foto: Farmeron/Facebook
  • 2.165
  • 106
  • 0

Više od 10% mljekarskih farmi u Sjedinjenim Američkim Državama lani je koristilo softverska rješenja hrvatskog Farmerona. Postotak će se odsad samo povećavati!

Naime, Farmeron je preuzela američka tvrtka specijalizirana za nutritivne proizvode za stoku Virtus Nutrition. Riječ je o dugogodišnjem partneru osječkog startupa specijaliziranog za upravljanje mljekarskim farmama čiji je pokretač Matija Kopić, a koji i nakon akvizicije ostaje na mjestu direktora Farmerona. Kako kaže Kopić, pozicioniranje s ekipom koja ima izvanredne odnose s ključnim igračima u industriji, iznimno ih veseli te će olakšati i ubrzati razvoj tvrtke te tehnologije.

Američki holding preuzeo osječki Farmeron!

"Očekujemo sinergijski učinak akvizicije kroz brže osvajanje tržišta velikih farmi životinja, u kojemu je Virtus lider - sa vrlo stabilnim i brzorastućim market udjelom u animal feed biznisu. Njihov brend će nam automatski otvoriti brojna vrata", kazao nam je Kopić čiji je Farmeron uzlaznu putanju doživio nakon sudjelovanja na Mini Seedcampu u Ljubljani 2011. godine, nakon kojeg su primljeni u britanski akcelerator Seedcamp.

Digitalizacija stočne industrije

Na čelu Virtus Nutritiona je Matt Swanson, inače dugogodišnji investitor i mentor Farmerona, koji smatra da je Farmeronova tehnologija ključna za digitalizaciju stočne industrije. Tržište digitalizacije stočne industrije u stalnom je porastu, a kako se navodi u izvještaju iz Marketsandmarketsa, u vidu softvera za upravljanje farmama, s današnjih 1,4 milijarde dolara, do 2022. godine će narasti na 4 milijarde dolara.

Podsjećamo, Farmeron je osnovan 2010. u Osijeku te je razvio cloud aplikaciju za praćenje i analizu poljoprivrednih aktivnosti na farmi. Postao je jedan od najvažnijih start-upova specijaliziran za upravljanje mljekarskim farmama, a, kako tvrde, korištenje njihovih softverskih rješenja povećava efikasnost proizvodnje mlijeka za 24% u svega nekoliko tjedana.

Foto: Farmeron/Facebook


Tagovi

Farmeron Preuzimanje Virtus Nutrition Matija Kopić Aplikacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]