Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ARKOD
  • 25.05.2015. 16:00

Evidencija zemljišta bez prava na posjed

ARKOD će voditi evidenciju o svakom korištenju poljoprivrednog zemljišta bez prava na posjed.

  • 1.529
  • 164
  • 0

Stupanjem na snagu Zakona o poljoprivredi, poljoprivrednim je gospodarstvima omogućeno evidentiranje u ARKOD sustavu, korištenje poljoprivrednog zemljišta bez prava na posjed. Agencija za plaćanja u poljoprivredi počela je 18. svibnja 2015. godine, s evidentiranjem korištenja takvih poljoprivrednih površina.

"Za evidenciju istog, potrebno je popuniti Izjavu o korištenju ARKOD parcela, te je ovjeriti kod javnog bilježnika. Sastavni dio navedene Izjave čini posljednja važeća verzija ARKOD zapisnika o evidenciji poljoprivrednog zemljišta poljoprivrednog gospodarstva, koju možete preuzeti u Regionalnim uredima APPRRR-a. Nakon što je poljoprivrednici ovjere, izjavu treba što prije dostaviti u Regionalni ured APPRRR-a" ističu u Agenciji.

Oni poljoprivrednici, koji u ARKOD-u već imaju evidentirano korištenje zemljišta bez prava posjeda, bit će na popunjavanje izjave pozvani od strane Agencije za plaćanja.

Obrazac izjave možete preuzeti ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Zakon o poljoprivredi ARKOD Pravo na posjed Agencija za plaćanja Evidentiranje Izjava o korištenju Ovjera Javni bilježnik Regionalni ured Obrazac


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!