Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Euro-Milk
  • 27.11.2015. 16:20

Euro-milk kamion okružen snajperistima

Fotografija Jutarnjeg lista na kojoj su američki snajperisti na kamionu mljekare proširila se internetom. Postavlja se pitanje jesu li se američki snajperisti slučajno ili namjerno našli na kamionu Euro-milka koji je bio parkiran pokraj Plesa?

  • 1.070
  • 72
  • 0

Proteklih nekoliko dana jedna od glavnih vijesti u hrvatskim medijima je dolazak i boravak američkog potpredsjednika Joea Bidena u Zagrebu. U toj priči veliku ulogu odigrala je i dobro poznata prigorska Mljekara Euro-milk.

Mljekara Euro-milk d.o.o. smještena je u selu Beloslavec, općina Bedenica, u Zagrebačkoj županiji, na tromeđi Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Mljekara posluje od 1998. godine i trenutno zapošljava 36 osoba s područja općine.

Godišnje otkupljuje devet milijuna litara mlijeka od 160 proizvođača s područja Zagrebačke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije.

Promocija domaćeg proizvoda?

Fotografija Jutarnjeg lista na kojoj su američki snajperisti na kamionu mljekare proširila se internetom. Postavlja se pitanje jesu li se američki snajperisti slučajno ili namjerno našli na kamionu Euro-milka koji je bio parkiran pokraj Plesa? Kako navode iz mljekare, nije riječ o nikakvoj slučajnosti. "Naš je kamion bio tamo u sklopu dogovorenog angažmana s američkim sigurnosnim službama iz američke ambasade jer se radilo o dolasku osobe na visokoj poziciji koja je trebala biti zaštićena", otkrio je suvlasnik i direktor Euro-milka Božidar Kuzmić za Agroklub.

Pregovori su kako kažu, započeli početkom mjeseca, a vozači i kamioni su morali prolaziti kroz temeljite sigurnosne provjere. Kuzmić je dodao kako ovo nije prvi puta da njegova mljekara sudjeluje u osiguranju američkih dužnosnika jer su i 2008. godine njegovi kamioni dočekali Georgea Busha. Sve ima svoju cijenu pa će i oni nakon završetka cijele priče dobiti zasluženu financijsku naknadu, a sirevi Dragec čiji je logo na kamionu, još veću promociju i popularnost kod starih i novih potrošača.

Dogovor s američkim sigurnosnim službama

Kontinuiranim radom na održavanju kvalitete, razrađenim sustavom kontrola i stalnim promocijama svojih proizvoda, Euro-Milk d.o.o. svake godine povećava tržište, broj zaposlenih i kapacitete prerade mlijeka i proizvodnje mliječnih proizvoda. No, nije im lako jer se bore s niskim cijena uvoznih proizvoda koji predstavljaju veliku prijetnju na tržištu. Zato se, kažu, snalaze kako znaju, pa i iznajmljivanjem kamiona za potrebe sigurnosti.

Njihov moto je "S prirodom do zdravlja", a vodeći se time, proizvode sireve, maslac i fermentirane proizvode bez upotrebe konzervansa i umjetnih aditiva. Mlijeko se prerađuje u novom suvremenom proizvodnom pogonu koji se prostire na 1.400 m2, a u kojem se proizvode mlijeko, sir, sirutka, maslac, mliječni namazi, kajmak, jogurt, kiselo vrhnje. Kreativna vremena traže i kreativne mjere, a sve to, za kako kažu, opstanak domaćeg proizvoda.


Tagovi

Euro-Milk Joe Biden Pleso Snajperisti Prerada mlijeka Mljekara Promocija Domaći proizvod


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]