Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Elementarna nepogoda
  • 01.07.2016. 15:00

Elementarna nepogoda za Tordince i Trpinju

Nakon Vukovarske, za očekivati je da će i Osječka županija proglasiti elementarnu nepogodu. Krapinska je županija, pak, dovršila procjenu šteta od mraza iz svibnja.

Foto: Roberta Kljenak
  • 400
  • 19
  • 0

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić proglasio je elementarnu nepogodu za tuču za Općine Tordinci i Trpinja. Kako objašnjava, elementarne nepogode izazvane olujnim nevremenom popraćenim velikim količinama kiše i tuče, koje su padale 26. i 27. lipnja ove godine, zadale su brojne probleme na poljoprivrednim usjevima te županije i nastale su velike materijalne štete.

Za očekivati je da će odluku o proglašenju elementarne nepogode u ponedjeljak donijeti i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Velike štete nastale su i na području zapadnih slavonskih županija pa će, vjerojatno, i ondje biti proglašenja.

52 milijuna kuna štete od travanjskog mraza

Krapinsko-zagorska županija, pak, dovršila je postupak provjere štete od elementarne nepogode koju je župan Željko Kolar proglasio početkom svibnja, nakon što je cijelo područje Krapinsko-zagorsku županiju u noći s 25. na 26. travnja 2016. godine pogodio snažan mraz..

"Županijsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarne nepogode završilo je svoj posao - sumiralo je izvještaje općinskih i gradskih povjerenstava te i samo izvršilo izravni uvid u uzorak prijavljenih šteta. Povjerenstvo je nažalost ustanovilo ono čega smo se i pribojavali, naime završeno izvješće govori o iznosu od 51.960.916,09 kuna štete koju su zagorski poljoprivrednici pretrpjeli uslijed jakog kasnotravanjskog mraza", rekao je župan.

Izvješće Županijskog povjerenstva dostavljeno je Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda te Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva.

Foto: Roberta Kljenak


Tagovi

Elementarna nepogoda Tuča Mraz Štete Vukovarsko-srijemska Krapinska županija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]