Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Elementarna nepogoda
  • 04.07.2016. 13:30

Elementarna nepogoda u Osječko-baranjskoj županiji

Šteta se procjenjuje u iznosu 190.682.592,96 kuna, sa postotkom oštećenja koji se kreće u rasponu od 10 do 100 posto, na 46.907,80 hektara poljoprivrednih površina i 170.600 komada voćnih stabala i trsova vinove loze.

Foto: Roberta Kljenak
  • 1.058
  • 51
  • 0

Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić proglasio je stanje elementarne nepogode - olujni vjetar praćen tučom i velikom količinom oborina na dijelu područja županije.

Kako se navodi u priopćenju, elementarna je nepogoda proglašena sagledavajući trenutno stanje i opseg posljedica nastalih djelovanjem nepovoljnih vremenskih uvjeta olujnoga vjetra praćenoga tučom i velikom količinom oborina koja su dana 26. i 27. lipnja 2016. godine zabilježena na području Osječko-baranjske županije, a na prijedlog Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Stupanj oštećenja od 10 do 100 posto

Župan je stanje elementarne nepogode proglasio za sljedeće skupine dobara: građevine, oprema, dugogodišnji nasadi, šume, obrtna sredstva - poljoprivredna proizvodnja, ostala sredstva i dobra.

Uvidom u dostavljena izvješća gradskih i općinskih povjerenstava za procjenu šteta od elementarnih nepogoda utvrđeno je da su na području gradova Našice i Osijek, te općina Antunovac, Bilje, Bizovac, Čeminac, Čepin, Darda, Đurđenovac, Erdut, Ernestinovo, Feričanci, Jagodnjak, Koška, Levanjska Varoš, Petrijevci, Punitovci, Semeljci, Strizivojna, Šodolovci, Vladislavci i Vuka nastala znatna oštećenje na poljoprivrednim kulturama, dugogodišnjim nasadima, građevinama, opremi i infrastrukturi.

Šteta se procjenjuje u iznosu 190.682.592,96 kuna, sa postotkom oštećenja koji se kreće u rasponu od 10 do 100%, na 46.907,80 hektara poljoprivrednih površina i 170.600 komada voćnih stabala i trsova vinove loze te su, sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda i Metodologiji za procjenu štete od elementarnih nepogoda, ispunjeni uvjeti za proglašenje elementarne nepogode.

Foto: Roberta Kljenak


Tagovi

Elementarna nepogoda Tuča Vladimir Šišljagić Osječko-baranjska županija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!