Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekološki uzgoj
  • 27.07.2013.

Ekološki uzgoj se upeterostručio

Iako je ekološki uzgoj skuplji, obitelji Katičić i Miloš slažu se kako je na kraju isplativiji jer je krajnji proizvod kvalitetniji i cijenjeniji.

  • 611
  • 55
  • 0

Obitelj Katičić iz Dubrovačkog primorja ekološkim uzgojem bavi se tri godine. "Sve više i više dolazi do izražaja eko turizam i selo jer svima je dosta industrije i plastike", rekao je Mato Katičić iz Smokovljana.

Na ekološki uzgoj odlučili su se usporedno sa seoskim turizmom kojim se bave već nekoliko godina. Svojim gostima nude samo prirodno. Nema pesticida, bojila, sve u vrtu je gnojeno domaćim stajskim gnjojivom jer imaju i domaće životinje.

U vrtu mu pomaže cijela obitelj. Zrinka Katičić je najsretnija što kćeri može omogućiti zdravu prehranu jer u supermarketima više ni sama ne zna što točno kupuje.

Ivan Miloš iz Ponikva ima 15 hektara vinograda u Ponikvama na Pelješcu, također iz ekološkog uzgoja. Smatra kako je to simbioza vinograda i čovjeka, a čovjek samo potpomaže vinograd da ostvari najbolje od sebe.

Ivan je ljubav prema vinogradima naslijedio od oca. Kaže kako se desetljećima na ovom području njeguje eko razvoj, ali sad i s certifikatom.

Bitno je istaknuti da se broj ekoloških proizvođača u Du-neretvanskoj županiji u posljednje 4 godine upeterostručio.

Regionalna razvojna agencija DU-neretvanske županije planira još veći porast. Prema riječima Melanij Milić iz agencije Dune, spremaju i poticajni program ruralnog razvoja u 2014. i 2020. i razvijaju posebne mjere za ekološke proizvođače.


Tagovi

Ekološki uzgoj Dubrovačko-neretvanska županija Poticajni program ruralnog razvoja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]