Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jamstvo kvalitete proizvoda
  • 21.11.2016. 18:02

eGAP dokazuje kvalitetu proizvoda

Evidentiranjem proizvodnje možete stvoriti ili sačuvati povjerenje kupaca u kvalitetu Vašeg proizvoda

  • 1.387
  • 143
  • 0

Ovih se dana digla velika prašina u javnosti na temu zdravstvene ispravnosti prehrambenih proizvoda. I to s razlogom, naravno. Na razvijenim tržištima u ovom segmentu kreirani su standardi, a pitanje potenciraju potrošači koji za svoj novac žele dobiti kvalitetan i zdrav proizvod. Oni ga upućuju prema trgovačkim lancima u kojima se snabdijevaju, a oni zahtjev spuštaju prema poljoprivrednicima.

Nedavno smo na portalu Agroklub vidjeli i najavu Lidla, kako će GlobalGAP certifikat u skoroj budućnosti biti obaveza za ulazak na njihove police na domaćem tržištu, a njemački Aldi ovih dana stepenicu postavlja još više i protežira ekološki uzgojeno voće i povrće za svoje kupce, koje će tako postati standard njihovih prodajnih mjesta.

Prošlog tjedna, poriluk sa zagrebačke tržnice pao je na testu ostataka pesticida, povučen je sa tržišta, a proizvođaču (domaćem OPG-u) prijeti i novčana kazna zbog štetnih sastojaka u njihovom proizvodu. Dugo smo bili odredište za različite robe upitne kvalitete, ali situacija se pomalo mijenja u korist RH konzumenata. I rezidue tako postaju tema naslovnica.

Što to znači za proizvođače?

Svaki proizvođač puno sredstava i truda ulaže u proizvodnju i trženje robe, a jedan manji incident sve to može dovesti pod znak pitanja. Situacija nalaže pažnju proizvođačima hrane upravo na jamstvo kvalitete i zdravstvenu ispravnost proizvoda.

Postavlja se pitanje na koji način dokazati kvalitetu svoj proizvoda? On može izgledati svježe i zdravo, ali bez detaljnijih informacija o njegovom podrijetlu i uzgoju slika nije jasna. Ključ je u tehnološki ispravnim proizvodnim postupcima i dokumentiranju istih.

I to je upravo jedan od važnijih razloga zašto smo razvili eGAP, aplikaciju za dokumentiranje proizvodnje. Danas, naši korisnici štede vrijeme i novac za dokumentiranje onoga što im traži zakonodavac (država), a te iste informacije program im pripremi i za različite certifikate kvalitete (GlobalGAP, Eko i sl.) odnosno dokazivanje kvalitete prema krajnjem kupcu. eGAP korisnici u tom smislu su bezbrižni, jer znaju, da uvijek na zahtjev kupca mogu reagirati i dokazati proizvodni postupak od sadnje do berbe, od sjetve do žetve. I sve to po prihvatljivim cijenama uz našu podršku.

Ukoliko do sada niste probali koristiti eGAP aplikaciju ili trebate više informacija, javite nam se bez obaveza. Nazovite nas na besplatni telefon 0800 555 660 ili nam pišite na info@egap.hr sa Vašim pitanjima.

eGAP, jednostavno i korisno


Tagovi

EGAP Aplikacija Kvaliteta Jamstvo Garancija GlobalGAP EKO Dokumentacija


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]