Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državno zemljište
  • 30.06.2015. 09:10

Dodjela zakupa u Općini Stankovci

Agencija za poljoprivredno zemljište odabrala je tvrtku koja će slijedećih 50 godina imati u zakupu državnu zemlju u općini Stankovci.

Foto: APZ
  • 287
  • 28
  • 0

Na temelju provedenog javnog poziva za zakup državne zemlje na području općine Stankovci u Zadarskoj županiji, Agencija za poljoprivredno zemljište donijela je odluku o dodjeli zakupa tvrtki Zrno zdravlja d.o.o. iz Benkovca, Bulić 55. Državno zemljište površine 14.45 hektara, nalazi se u katastarskoj općini Vukšić, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 3.121,20 kn.

Zakljupljena državna zemlja ne smije se davati u zakup trećim osobama

"Odluka kojom se odlučuje o vlasničkim i drugim stvarnim pravima na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske nije upravni akt, već akt poslovanja vlasnika koji raspolaže svojim nekretninama. Akti poslovanja ne mogu se pobijati i biti predmetom preispitivanja u posebnom postupku. Međutim, sudionici javnog poziva koji smatraju da su povrijeđena pravila javnog poziva ili iz drugih zakonom predviđenih razloga, mogu pred sudom pobijati ugovor o zakupu sklopljen s trećom osobom i tada će se u okviru tog postupka preispitati postupak javnog poziva i donošenje same odluke o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske", ističu u Agenciji za poljoprivedno zemljište.

Eventualne nepravilnosti mogu se prijaviti APZ-u

Fizičke i pravne osobe koje imaju pravni interes mogu izvršiti uvid u dokumentaciju predmetnog javnog poziva u Agenciji za poljoprivredno zemljište, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 78, uz prethodnu najavu na e-mail: ured.ravnateljice@zemljiste.mps.hr

Javni poziv Agencije za poljoprivredno zemljište, za dodjelu zakupa poljoprivrednih površina u vlasništvu Republike Hrvatske, koje se nalazi na području općine Stankovci, možete pročitati u prilogu ispod teksta.

Foto: APZ


Dokumenti


Tagovi

Agencija za poljoprivredno zemljište Zakup Državno zemljište Općina Stankovci Zadarska županija Zrno zdravlja d.o.o. Bulić Pravni interes


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]