Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dodjela zakupa
  • 26.11.2015. 16:30

Dodjela zakupa u općini Marijanci

Poznati su zakupci koji će slijedećih 50 godina moći koristiti državno poljoprivredno zemljište u općini Marijanci.

Foto: Općina Marijanci
  • 572
  • 46
  • 0

Agencija za poljoprivredno zemljište je, na temelju provedenog javnog natječaja od 27. kolovoza 2014. godine, donijela odluke o dodjeli zakupa poljoprivrednog zemljšta u vlasništvu RH na području općine Marijanci u Osječko-baranjskoj županiji. Odabrani su ponuditelji za 21 od ukupno 24 proizvodno-tehnološke cjeline. Za jednu i to onu broj 6, javni poziv je poništen, dok za preostale dvije cjeline, odluke još nisu poznate.

Odabrani ponuditelji su:

  • Tvrtka Daksedar d.o.o., iz Zagreba, Brezovička cesta 27, osnivača Đurice Lackovića iz Zagreba,
  • Zlatko Petrović, vlasnik obrta Petrović poljoprivredni obrt, Sveti Đurađ, Antuna Radića 203, Osječko-baranjska županija
  • Tvrtka Bubulus d.o.o., iz Valpova, J. Kozarca 7, Osječko-baranjska županija, osnivača Damira Balentića iz Valpova i Davora Balentića iz Harkanovaca,
  • Tvrtka Krnjak d.o.o., iz Donjeg Miholjca, Gorica 34, Osječko-baranjska županija, osnivač koje je Stipe Mihalj iz Našica i
  • Tvrtka Boston energetska grupa d.o.o. iz Osijeka, Europska avenija 20, osnivačice Danijele Balikić iz mjesta Marijanci u Osječko-baranjskoj županiji.

Zakup je dobiven na 50 godina.

Zakljupljena državna zemlja ne smije se davati u zakup trećim osobama

"Odluka kojom se odlučuje o vlasničkim i drugim stvarnim pravima na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske nije upravni akt, već akt poslovanja vlasnika koji raspolaže svojim nekretninama. Akti poslovanja ne mogu se pobijati i biti predmetom preispitivanja u posebnom postupku.

Međutim, sudionici javnog poziva koji smatraju da su povrijeđena pravila javnog poziva ili iz drugih zakonom predviđenih razloga, mogu pred sudom pobijati ugovor o zakupu sklopljen s trećom osobom i tada će se u okviru tog postupka preispitati postupak javnog poziva i donošenje same odluke o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske", doznajemo u Agenciji za poljoprivedno zemljište.

Eventualne nepravilnosti mogu se prijaviti APZ-u

Fizičke i pravne osobe koje imaju pravni interes mogu izvršiti uvid u dokumentaciju predmetnog javnog poziva u Agenciji za poljoprivredno zemljište, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 78, uz prethodnu najavu na e-mail: ured.ravnateljice@zemljiste.mps.hr.

Detaljnije podatke o zakupljenim cjelinama možete pogledati na stranici APZ-a, a tekst javnog poziva pročitati ispod ovoga teksta.

Foto: Općina Marijanci


Tagovi

Agencija za poljoprivredno zemljište Odluke Zakup Poljoprivredno zemljište Marijanci Osječko-baranjska županija Daksedar d.o.o. Zagreb Đurica Lacković Zlatko Petrović Poljoprivredni obrt Sveti Đurađ Bubulus d.o.o. Valpovo Damir Balentić Dav


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/