Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Đuro Popijač
  • 12.01.2017. 10:30

Đuro Popijač vodi Petrokemiju do privatizacije

Đuro Popijač koji je svojedobno bio žestoki protivnik privatizacije dolazi na čelo Petrokemije. Dosadašnji predsjednik Nenad Zečević ostaje u Upravi, a slijede i smjene u Nadzornom odboru tvrtke.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 3.852
  • 386
  • 0

Nekad gorljivi protivnik privatizacije kutinske Petrokemije, bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač, na prijedlog ministra državne imovine Gorana Marića dolazi na poziciju predsjednika Uprave te tvrtke. Njegov zadatak bit će uspostava novog progama privatizacije te tvrtke, javlja poslovni.hr.

To je ujedno i naznaka da se nakon podosta mjeseci šutnje iz nadležnih institucija, uskoro planira završiti proces privatizacije.

Popijač je svoju menadžersku karijeru dosad gradio u Fini i Hrvatskoj udruzi poslodavaca, a nakon političke karijere, s obitelji je krenuo u poljoprivredne vode, točnije u proizvodnju jabuka.

Slučaj Petrokemije pod ingerencijom HDZ-a

Dosadašnji predsjednik Nenad Zečević ostaje u Upravi, a doći će do smjene u nadzornom odboru Petrokemije, gdje će ljetos imenovanog predsjednika Marijana Kuprešaka iz Mostove kvote zamijeniti Mijo Šepak.

Kada će Petrokemija pronaći idealnog partnera?

Šepak je godinama bio u Nadzornom odboru Petrokemije, pa se ovom brzom kadrovskom promjenom slučaj Petrokemije vraća pod ingerenciju HDZ-a.

Za usporavanje rješavanja ovog slučaja, kažu da je "kriv" kontekst ponude jedinog kandidata na javnom natječaju, PPD-a, bez čije participacije i suglasnosti kao najvećeg vjerovnika ni daljnji procesi rješavanja problema u Petrokemiji neće biti izvedivi.

Problemi na domaćem terenu

U međuvremenu, Petrokemija sve više problema ima i na domaćem tržištu, a u posljednjih godinu dana pojavio se i mađarski proizvođač Bige Holding, koji izuzetno niskim cijenama odnosi Petrokemiji kupce gnojiva.

Glavni kreator daljnje politike očuvanja Petrokemije biti će ministrica gospodarstva Martina Dalić, koja je i predložila ministru državne imovine Goranu Mariću da se daljnji postupak restrukturiranja preda u ruke Popijaču.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Tagovi

Đuro Popijač Petrokemija Mijo Šepak Privatizacija


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]