Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Copa-Cogeca
  • 21.05.2015. 11:45

Copa-Cogeca najbolja organizacija farmera EU

Prema najnovijem istraživanju, belgijska organizacija Copa-Cogeca najbolje štiti interese čak 28 milijuna poljoprivrednika i poljoprivrednih zadruga koje djeluju u EU.

  • 301
  • 40
  • 0

Prema istraživanju agencije APCO Insighta i portala EurActiv, Copa-Cogeca, čije je sjedište u Bruxellesu, ocijenjena je najboljom EU organizacijom u kategoriji hrane, poljoprivrede i potrošača. Ovo je dobra vijest i za našu zemlju, jer je Hrvatska poljoprivredna komora od 25. travnja 2014. godine njezina punopravna članica te sudjeluje u radu njezina čak 44 radna odbora, a naši predstavnici su prisutni i u 14 grupa civilnoga dijaloga Europske unije. Copa-Cogeca zastupa 28 milijuna poljoprivrednika te članove poljoprivrednih zadruga koje djeluju u EU.

Copa (European Agricultural Union) je europsko udruženje poljoprivrednih proizvođača koje se sastoji od 60 organizacija iz zemalja Europske unije te 36 partnerskih organizacija iz drugih europskih zemalja kao što su Island, Norveška, Švicarska i Turska.

Cogeca (General Confederation of Agricultural Cooperatives in the European Union) europsko je udruženje poljoprivrednih zadruga koje obuhvaća 35 punopravnih članica, 4 pridružene te 36 članica partnera.

Ciljevi udruženja Copa-Cogeca odnose se u prvome redu na zastupanje interesa europskog poljoprivrednog sektora pred EU komisijom i drugim institucijama, preispitivanje svih relevantnih pitanja i sudjelovanje u kreiranju zajedničke poljoprivredne politike EU, pronalaženju rješenja koja su u zajedničkom interesu svih strana, održavanje i razvijanje kontakata s institucijama Europske unije i svim drugim organizacijama i socijalnim partnerima na EU razini, promoviranje uloge zadruga i njihovih članova, olakšavanje i koordiniranje veza između svojih članova te između nacionalnih komora i zadruga.

Podsjetimo, Copa-Cogeca je bila jedan od suorganizatora prosvjeda poljoprivrednika u Bruxellesu, održanog zbog ukidanja mliječnih kvota, na kojem su sudjelovali i hrvatski proizvođači mlijeka.


Tagovi

APCO Insighta EurActiv Copa-Cogeca Hrvatska poljoprivredna komora Radni odbori Punopravni član Europska unija Poljoprivredne zadruge Copa Island Norveška Švicarska Turska Cogeca Poljoprivredni sektor Prosvjed Bruxelles Mliječne kvote Pro


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P