Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroclub International
  • 01.04.2015. 10:00

Amerikanci žele Agroklub na američkom tržištu!

Od neslužbenih diplomatskih kanala doznajemo da je američki investitor izrazio interes za otkup najvećeg poljoprivrednog portala u regiji, Agroklub.com, koji je sada po svojim projektima prepoznat i preko velike bare.

  • 519
  • 186
  • 0

Predstavnici hrvatskih poljoprivrednika, a sa njima i delegacija našeg portala, na poziv hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir jučer su došli u Bruxelles.

U sklopu svog boravka u europskoj prijestolnici, hrvatski proizvođači su posjetili Europski parlament te prisustvovali Glavnoj skupštini Europskog odbora za poljoprivredu, gdje su se susreli s čelnicima iz drugih europskih, ali i svjetskih zemalja, a gdje je bio prisutan diplomatski vrh SAD-a, pojačan predsjednikom Barackom Obamom koji je odradio uvodni protokolarni dio.

Agroklub prepoznat i preko oceana

Delegacija je naime u pregovorima s hrvatskim europarlamentarcima na temu Transatlantskog sporazuma (TTIP) koji bi bio preduvjet za slobodnu trgovinu između Europe i SAD-a.

Upravo u tom duhu, od neslužbenih diplomatskih kanala doznajemo da je izražen interes američkih investitora i manje poznatih dioničara Facebooka za preuzimanje najvećeg poljoprivrednog portala u regiji, Agroklub.com, koji je sada po svojim projektima i tržišno vrijednom sustavu informacija očito prepoznat i preko velike bare.

"Malo smo se priznajem iznenadili. Nikada nismo razmišljali o tome, zapravo ovo je bio popriličan šok. Danas je u redakciji bila vrlo živa rasprava. U početku, želja nam je bila da nas prepoznaju u regiji, ali ovo.. ovo je iznad svih očekivanja. Premišljamo se oko ove ponude, a sutra ćemo u poduzeću organizirati i sastanak radničkog vijeća na tu temu pa ćemo vidjeti kako stojimo", rekao je jedan od osnivača Agrokluba, Mario Relatić.

Širenje slavonskih delicija na zapad

"Vijest nas je izula iz čarapa, ali mislim da trebamo dvaput razmisliti. Prvi i osnovni problem je preseljenje. Navikli smo tu na zdravu hranu, kulen, seku, slaninicu, a bez toga ne bi mogli. Možda je to znak da napokon trebamo svoje domaće autohtone proizvode ponuditi i svijetu", ističe Frano Šašvari, glavni gurman i razvojni inženjer Agrokluba.

"Najveća prepreka je zapravo promjena originalnog naziva branda u američku inačicu, Agroclub. Ne znam kako bi to funkcioniralo jer ne želimo zbog toga izgubiti dosadašnje čitatelje i one koji su nas pratili od samog početka. Stvar je u tome da u slučaju prodaje projekta trebamo zadržati autonomiju, barem što se imena tiče, jer želimo imati tu jednu prepoznatljivost", navodi Mihael Bečeheli, jedan od osnivača i razvojni inženjer koji je ponosan na balkansko porijeklo projekta.


Tagovi

Barack Obama SAD Agroklub Marijana Petir Poljoprivredni portal Frano Šašvari Mario Relatić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."