Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novi servisi
  • 11.11.2014. 11:11

Agropedija - novi servis na agroklub.com!

Novi servis naših baza podataka - Agropedija

  • 1.288
  • 212
  • 0

Predstavljamo Vam novi servis informacijskog sustava Agroklub® pod nazivom Agropedija! Ovaj servis razvijali smo tijekom cijele 2014. godine da bi danas postao dijelom naših baza podataka.

Ovaj servis nastao je iz želje da svojim članovima ponudimo što je moguće više kvalitetnih informacija kako bi mogli donositi što bolje odluke za razvoj svojih poljoprivrednih gospodarstava. U tom cilju ovaj servis postaje dijelom projekta baza podataka i znanja koje već nekoliko godina razvijamo, pojasnila je Marina Bošnjak, voditelj ovog projekta.

Suvlasnik tvrtke i voditelj razvoja Vedran Stapić, povodom prezentiranja novog servisa otkrio je idejni koncept ovog sadržaja: Ovim projektom htjeli smo približiti mogućnosti hrvatske poljoprivrede svim onima koji žele investirati u poljoprivrednu proizvodnju u ovoj regiji, a s obzirom da smo i sami teško dolazili do željenih informacija - ideja se rodila sama od sebe. Točna informacija o stanju sektora podloga je za izradu investicijskih planova i elaborata koji prethode svakoj investiciji. U tom okviru u kojem je informacija početak razvoja vjerujemo da smo ovim proizvodom dali mali doprinos promjenama trendova u sektoru agrara.

U realizaciji ovog projekta se pokazalo da institucije države često barataju s različitim informacijama na istu temu, što zbog drugačije metodologije obrade podataka, što zbog neusklađenosti brojnih popisa/registara. Takvi problemi usporili su cjelokupni razvoj, a i prezentirani podaci mogu imati određena odstupanja.

Projekt Agropedija dio je baza podataka, a dostupan je na adresi https://www.agroklub.com/agropedija/

Tagovi

Agropedija Baze podataka Tržište poljoprivrede Poljoprivredna proizvodnja Regija Tablice Statistika Analiza


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]