Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata potpora
  • 29.04.2016. 11:30

950 korisnika nije dobilo poticaje zbog greške

U Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kažu kako su upoznati sa slučajevima korisnika koji su pogrešno popunili zahtjeve.

Foto: budabar/bigstockphoto.com
  • 4.526
  • 547
  • 0

"Još uvijek nisam dobio isplatu poticaja, danas sam zvao APPRRR i u ZG-u, a i u OS-u. Rekli su mi da još 950 poljoprivrednika čeka svoju isplatu.

Iz razloga što smo zabunom označili na obrascu za prijavu poticaja, kako želimo biti mali poljoprivrednici. Svi smo izjavili da je to označeno u zabuni, al' do dana današnjega ništa od novca. Molim Vas da to malo istražite i o svemu izvijestite javnost", jedan je od apela naših čitatelja pristiglih na adresu redakcije portala Agroklub.

Luka je zabunom krivo ispunio prijavu i sada se našao u neobranom grožđu, baš kao i mnogo njegovih supatnika. Je li tome uzrok nedovoljna informiranost, na nadležnima je da se zapitaju.

Krivo zaokružili pa čekaju

U Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kažu kako su upoznati sa slučajevima korisnika koji su pogrešno popunili zahtjeve.

"U tijeku je isplata prve rata za cca 100.000 korisnika, a najprije se isplata radi korisnicima kod kojih nije uočeno nikakvih grešaka i za koje je izvršen obračun i odobrenje. U tijeku je pronalaženje rješenja za ispravak pogreške kod korisnika kod kojih je prijavljena pogreška kod popunjavanja zahtjeva kako bi i za njih mogla biti provedena administrativna kontrola zahtjeva i odobrenje isplate, te nakon toga i isplate prema bankama", stoji u odgovoru iz Agencije.

Isplata plaćanja počela je 11. travnja. Vršitelj dužnosti ravnatelja Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ivan Macanić uoči početka isplate najavio je kako će sva planirana plaćanja bit će izvršena najkasnije dva tjedna od dana početka isplate.

Foto: budabar/bigstockphoto.com


Tagovi

Izravna plaćanja APPRRR Pogreška


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]