Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Infrastrukturni projekti
  • 27.10.2014. 18:15

900 mil.kuna za projekte vodnog gospodarstva!

Ministar Jakovina će u Vukovaru potpisati ugovore o sufinanciranju i dodjeli bespovratnih sredstava za vodno-gospodarstvene projekte u Vukovaru, Čakovcu i Županji.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 130
  • 6
  • 0

Ministar poljoprivrede, Tihomir Jakovina 28. listopada 2014. godine u Kongresnoj dvorani Ružičkine kuće u Vukovaru, potpisat će ugovore o sufinanciranju i dodjeli bespovratnih sredstava za vodno-gospodarstvene projekte u Vukovaru, Čakovcu i Županji.

Riječ je o Ugovorima o sufinanciranju i Ugovorima o partnerstvu za slijedeće projekte:

  • Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara
  • Sustav odvodnje s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda u aglomeraciji Čakovec
  • Poboljšanje vodno-komunalne aglomeracije Županja

Ukupna vrijednost projekata iznosi 900 milijuna kuna od čega se preko 500 milijuna kuna osigurava sredstvima strukturnih fondova. Projekti se provode u okviru Operativnog programa zaštite okoliša 2007. – 2013., koji će se provoditi prema novim pravilima Strukturnih fondova, u kojima se značajnija uloga, a samim time i odgovornost, stavlja na komunalna poduzeća odnosno jedinice lokalne samouprave.

Realizacijom infrastrukturnih projekata u području vodnoga gospodarstva iz Operativnog programa zaštite okoliša, uspostavit će se veća priključenost stanovništva na moderne sustave vodoopskrbe i odvodnje, osigurati voda za piće zahtijevane kakvoće te doprinijeti očuvanju zdravlja ljudi, zaštiti izvorišta voda za piće, kao i zaštiti vodnih resursa i povezanih ekosustava te okoliša u cjelini. Ulaganja će proizvesti i ostale neizravne razvojne prednosti poput povećanja kvalitete života stanovništva, privlačenja novih razvojnih investicija i stvaranja novih radnih mjesta.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Tihomir Jakovina Vukovar Bespovratna sredstva Vodno-gospodarstveni projekti Vodoopskrba Strukturni fondovi Pročišćavanje voda Aglomeracija Operativni program zaštite okoliša Infrastrukturni projekti Vodni resursi Ekosustav Investicije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]