Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurentnost
  • 26.08.2014. 11:10

3,6 mil. kn za turističku ponudu OPG-ima

Najveći je interes za ostvarenje prava na bespovratna sredstva purem programa Ministarstva turizma zabilježen u Zadarskoj županiji, u kojoj su odobreni projekti čak četiriju gospodarstava

Foto: Grofovo kušaonica vina
  • 287
  • 23
  • 0

U sklopu programa "Konkurentnost turističkog gospodarstva" Ministarstvo turizma RH osiguralo je za unaprjeđenje turističke ponude na gospodarstvima sredstva u iznosu od 26,65 milijuna kuna. Potporu su do sada ostvarila 83 projekta, kojima će se u sklopu OPG-ova nalaziti nove kušaonice vina i maslinova ulja, ukupno njih 20, a radi se o vrijednosti u iznosu od 3,68 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Gospodarstva kojima su odobrena sredstva nalaze se u više županija – po jedno gospodarstvo u Osječko – baranjskoj županiji, Koprivničko – križevačkoj i Virovitičko – podravskoj, po dva gospodarstva u Splitsko – dalmatinskoj, Dubrovačko – neretvanskoj, Istarskoj, Sisačko – moslavačkoj i Međimurskoj te tri u Bjelovarsko – bilogorskoj. Najveći je interes pak zabilježen u Zadarskoj županiji, u kojoj su odobreni projekti čak četiriju gospodarstava. Potporu su dobili i projekti sa ciljem izgradnje izletišta, razvoj dodatnih sportsko – rekreativnih sadržaja, uređenje apartmana, izgradnja vidikovaca i slično.

Podizanje ukupne konkurentnosti turizma

Darko Lorencin, ministar turizma, ovom je prigodom naglasio je važnost podizanja ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma, a upravo je novi program Ministarstva turizma usmjeren ka tom cilju, javlja novilist.hr. Pristup očuvanju tradicije putem bespovratnih sredstava namijenjenih obiteljskim gospodarstvima osigurava očuvanje baštine, ali i povećava ponudu autohtonih proizvoda turistima, kojima u odabiru lokacije za odmor postaje atraktivnost ponude i tradicionalni ugođaj.

Sredstva iz navedenog programa dodjeljuju se na osnovi prijave na javne pozive, a do sada najveće iznose potpora u iznosu od 70 tisuća kuna svojim su projektima ostvarili Zadruga Podolski iz Križevaca, OPG Ljudevita Kolara iz Baranje te OPG Daus Emila iz Istre. Na ovaj se način ukazuje i na sve veću važnost obiteljskih gospodarstava u turističkoj ponudi Hrvatske.

Foto: Grofovo kušaonica vina


Tagovi

Ministarstvo turizma OPG Turistička ponuda Bespovratna sredstva Darko Lorencin Javni poziv Zadruga Podolski OPG Ljudevit Kolar OPG Daus Emila Kušaonice vina


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]