Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 24.02.2014. 09:15

3,3 milijuna kuna iz IPARD-a za tov pilića

U Varaždinsku županiju otišlo je 3,3 milijuna kuna iz IPARD-a za tov pilića i uzgoj nesilica

Foto: freepik.com
  • 414
  • 29
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za prihvatljive troškove u sklopu mjere 101 "Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva".

Korisniku Agro-Ore d.o.o. iz Varaždinske županije isplaćeno je 3.382.650,00 kn za ulaganje u izgradnju i opremanje objekta za držanje peradi (tov pilića i uzgoj nesilica teških linija) te izgradnju skladišnih kapaciteta za stajski gnoj. IPARD sredstvima tako su izgrađena dva proizvodna objekta za tov pilića, skladište za stelju i gnojište. Navedenim ulaganjem poboljšali su se opći uvjeti proizvodnje, povećala se održivost i konkurentnost te dostigli EU standardi u pogledu sprječavanja širenja ptičjih bolesti unutar prostora farme.

Uz ovu isplatu, do sada je Agencija za plaćanja isplatila ukupno 340 milijuna kuna bespovratnih sredstava za završene IPARD projekte. U prošloj godini isplaćeno je rekordnih 188 milijuna kuna za 113 završenih projekata, što čini 2013. godinu najuspješnijom godinom provedbe IPARD programa.

Foto: freepik.com


Povezana stočna vrsta

Peradarstvo

Peradarstvo

Pod peradarstvom se prvenstveno podrazumijeva uzgoj kokoši, pura, gusaka i pataka. Od peradi se dobivaju izuzetno kvalitetne glavne namjernice poput jaja i mesa, ali uz njih tu su... Više [+]

Tagovi

IPARD APPRRR Peradarstvo Tov pilića Agro-Ore Nesilice

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]