Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 6
  • 13.01.2016. 15:20

10 milijuna eura za 200 mladih poljoprivrednika

U Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pristiglo je 390 prijava, što je gotovo dvostruko više od predviđenog budžeta, a samo polovica ih je prošla.

Foto: gstockstudio/bigstock.com
  • 2.832
  • 537
  • 0

Krajem prosinca zatvoren je natječaj za provedbu operacije 6.1.1. u sklopu koje će mladim poljoprivrednicima biti dodijeljeno 10 milijuna eura. U nadležnu instituciju pristiglo je 390 prijava, što je gotovo dvostruko više od predviđenog budžeta.

"Natječaji su tek krenuli. Očekujem kako ćemo ih najmanje dvaput godišnje objavljivati po nekoj od mjera. Prvih 200 prijavljenih korisnika koji imaju potpune i odgovarajuće prijave dobit će sredstva. Ostali neće, no na drugom natječaju ne trebaju čekati. Uvjeren sam kako će oni koji budu zadovoljavali uvjete tijekom sljedećih natječaja dobiti novce", rekao je Ante Pezo, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

30% novca mogu dobiti unaprijed

Bespovratna potpora od 50 tisuća eura po korisniku dodjeljuje se za provođenje aktivnosti navedenih u poslovnom planu. Prema pravilima natječaja, sredstva mogu dobiti mladi poljoprivrednici životne dobi od 18 do 40 godina.

Proizvođači koji ostvare pravo na potporu mogu odmah zatražiti 30% novca. U drugom dijelu provedbe poslovnih planova dobit će 50% od odobrenog iznosa, dok će im preostala sredstva biti isplaćena nakon svih završenih aktivnosti. Još uvijek nije poznato kada će biti objavljeni rezultati natječaja.

Foto: gstockstudio/bigstock.com


Tagovi

Agencija za plaćanja u poljoprivredi Potpora mladim poljoprivrednicima Ante Pezo


Autorica

Maja Đurić

Više [+]

Novinarstvom se bavi već nekoliko godina, a specijalizacija su joj poljoprivredne teme. Suradnica je mnogih medija vezanih za agrar.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo