Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvođačke organizacije
  • 19.06.2015. 13:00

Prva proizvođačka organizacija u pčelarstvu!

Na današnjem sastanku pčelari Virovitičko-podravske županije izjasnili su se da su spremni osnovati proizvođačku organizaciju putem koje će moći ostvariti EU potporu za svoj rad i djelovanje

  • 353
  • 18
  • 0

Virovitičko-podravska županija nastavlja s pomoći poljoprivrednim proizvođačima u njihovim nastojanjima za osnivanjem proizvođačkih organizacija u poljoprivredi.

Kako bi se krenulo u realizaciju osnivanja istih, u petak, 19. lipnja, u velikoj županijskoj vijećnici održan je sastanak s ciljem osnivanja proizvođačke organizacije u sektoru pčelarstva. Sastanku su, uz zamjenika župana Zdravka Dijakovića i pročelnika županijskog Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Tugomira Majdaka, prisustvovali lokalni proizvođači meda s područja županije.

Pčelari su pokazali interes za udruživanje kako bi ojačali svoj položaj na tržištu meda. Stoga su spremni osnovati proizvođačku organizaciju putem koje će moći ostvariti EU potporu za svoj rad i djelovanje, ali i za projekte unutar Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Inicijativa i u sektoru meda, mlijeka i ljekovitog bilja

Tjedan dana prije toga, 12. lipnja, također je održan sastanak s lokalnim proizvođačima i predstavnicima udruga i institucija u poljoprivredi, a vezano uz osnivanje proizvođačkih organizacija u sektoru proizvodnje meda, mlijeka i ljekovitog bilja.

Cilj osnivanja je organizirana i planirana proizvodnja, marketing proizvoda i zajednički izlazak na tržište kako bi poljoprivredna gospodarstva poslovala na održiv način. Uspostava i potpora proizvođačkim organizacijama definirana je Uredbama Europskog parlamenta i Vijeća 1305/2013 i 1308/2013.

Tekst i foto: Ivan Šemper, glasnogovornik VPŽ


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Pčelarstvo Proizvođačke organizacije Tugomir Majdak Virovitičko-podravska županija EU potpora


Partner

Virovitičko-podravska županija

Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica, Hrvatska
tel: +385 (0) 33 638 140, e-mail: ured.zupana@vpz.hr web: http://www.vpz.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?