Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Kramer
  • 21.04.2015. 15:25

Propolis u zaštiti biljaka

Inovacija iz Osijeka donosi nove mogućnosti i u prirodnoj zaštiti bilja.

  • 3.594
  • 145
  • 0

Milan Kramer pčelarstvom se bavi već 35. godina, a nedavno je patentirao i novi proizvod, vodena otopina propolisa, koji ne postoji nigdje drugdje u svijetu.

Osim meda, iz Milanovog pčelinjaka nastaju i drugi proizvodi od propolisa: propolis u listićima (koristan za kurije oči i žuljeve na rukama), zaštićeni proizvodi sa cvjetnim prahom i propolisom, zaštićeni med sa dodacima za smanjenje tjelesne težine. Novina na kojoj ovaj vrijedni pčelar trenutno radi jest vodena otopina propolisa. Naime, u pregovorima je sa Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo o zaštiti vodene otopine propolisa kao jedinog takvog proizvoda u svijetu, čije je ljekovito djelovanje isprobao i na drveću (tako je na vinogradskoj breskvi smanjio kovrčavost listova za 90% upotrebom 0.5-1% propolisa sa vodom).

Ljekovita svojstva propolisa poznata su nam unazad 2.000 godina. Koristi se kao antibakterijsko, antivirusno, antifungicidno, prouupalno sredstvo. To je jedan od šest najbitnijih proizvoda pčelinje zajednice. Pčele same koriste propolis za dezinfekciju košnica. Višak propolisa se suvremenim načinom skuplja od pčela (sa mrežica metalnih, tehnika sa PVC, najnovija tehnika pomoću timole i folije tzv. strugani propolis).


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Milan Kramer Propolis Pčelarstvo Vodena otopina Inovacija Kovrčavost lista Dezinfekcija Zaštita bilja Vinogradska breskva


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer