Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sufinanciranje troškova
  • 23.04.2015. 09:45

Pčelarima novčane potpore zbog suzbijanja varooze

Osim za nabavu odobrenih veterinarsko-medicinskih proizvoda moguće je ostvariti i potporu za kiseline koje se koriste za tretiranje protiv varooze, kao što su mliječna, mravlja, octena i oksalna kiselina te za konzumni šećer. Rok za podnošenje zahtjeva je 15. svibnja.

  • 839
  • 145
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava pčelare da temeljem Zakona o veterinarstvu i Naredbe o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti te njihovom financiranju u 2015. godini, na pčelinjacima moraju provesti preventivne mjere za zaštitu zdravlja pčelinjih zajednica, u prvome redu protiv varooze. Nacionalnim pčelarskim programom, Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom, omogućilo je pčelarima pokriće dijela troškova zbog provedbe ove zakonske obveze.

"Način provedbe sufinanciranja ove obveze, u ovoj je godini značajno izmijenjen te pčelare upozoravamo da sukladno Pravilniku o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2014. do 2016. godine u 2015. godini, podnose zahtjev osobno i u svoje ime" ističu u Agenciji.

Obrazac možete pronaći ovdje. Zahtjev za potporu Obrazac Prilog 1 potrebno je u potpunosti ispuniti. Svakako navedite IBAN žiro računa pčelara na koji će se obaviti isplata ostvarenog iznosa potpore. Uz Obrazac nužno je priložiti kopije računa koji moraju glasiti na pčelara koji podnosi zahtjev. Na račune prije kopiranja treba napisati NPP 2015. Potporu je moguće ostvariti samo za nabavu odobrenih veterinarsko-medicinskih proizvoda navedenih ovdje.

Uz nabavu odobrenih veterinarsko-medicinskih proizvoda moguće je ostvariti i potporu za kiseline koje se koriste za tretiranje protiv varooze kao što su mliječna, mravlja, octena i oksalna kiselina te konzumni šećer. Zahtjev u tiskanom obliku pošaljite na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju - pomoć za sektor pčelarstva M1, Ulica grada Vukovara 269 d, 10000 Zagreb. Rok za predaju zahtjeva je 15. svibnja 2015. godine.


Tagovi

Agencija za plaćanja Pčelari Potpora Pčelinje zajednice Varooza Obrazac Prilog 1


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]